Zoek
Sluit dit zoekvak.

Boekentip: Godendrank

Deze week is onze boekentip: Godendrank, het nieuwe boek van wijnboer en schrijver Ilja Gort.

Ilja Gort is een Nederlandse schrijver, wijnboer en televisiemaker. Hij woont afwisselend in Frankrijk en Nederland. In een vorig leven was hij componist en muziekproducer. Daarna legde hij zich toe op het schrijven van boeken en het maken van wijn. Hij schreef 15 boeken, waaronder 3 kinderboeken en 5 romans. 
In 1994 kocht hij Château de la Garde bij Bordeaux dat hij in 2010 omdoopte tot Château La Tulipe. Op internationale wijnconcoursen winnen zijn wijnen hoge onderscheidingen. 
Voor Omroep Max maakte hij vijf jaar lang televisieprogramma’s over wijn en de Franse culinaire cultuur. Tegenwoordig maakt hij voor AVROTROS de tv-programma’s Gort over de Grens, over het Italiaanse leven, en Gorts Wijnkwartier. In dit laatste programma geeft hij vanuit zijn Château bij Bordeaux uitleg over wijn.

Samenvatting van Godendrank

Een wijnboer kiest voor de misdaad. Dit nieuwe boek van Ilja Gort is ‘Ik vertrek’ in de overtreffende trap. Met veel humor beschrijft Gort de avonturen van dromer Abel en zijn nuchtere vrouw Angela die hun winkeltje in de Amsterdamse Jordaan verkopen om een wijnboerderij in Zuid-Frankrijk te beginnen. Ze worden getroffen door bizarre tegenslagen en Abel besluit wiet te gaan telen om zijn wijn te voorzien van een scheut geestverruiming. Daarmee kruisen ze het pad van lieden die het niet zo nauw nemen met de wet, hetgeen leidt tot hilarische gebeurtenissen en een spetterende ontknoping.

Vakantiehuizen in Frankrijk
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen