Zoek
Sluit dit zoekvak.

Boek Provence

heerlijke seizoensgerechten uit Zuid-Frankrijk

In het boek Provence, heerlijke seizoensgerechten uit Zuid-Frankrijk staat de Provençaalse keuken centraal. Het boek is verdeeld in vier hoofdstukken, die gelijk staan aan de vier seizoenen. Per seizoen komen er verschillende voorgerechten, hoofdgerechten, bijgerechten en nagerechten aan bod. Aan het einde van elk hoofdstuk wordt er een groot feestmaal uitgelicht, de grande bouffe. In dit onderdeel staat alles om een mooi feestmaal op tafel te toveren. 

De schrijver van het boek is Alex Jackson, een Engelsman die een aantal jaar in Frankrijk heeft gewoond en geïntrigeerd raakte door de Provençaalse keuken. Met de kennis die hij in Zuid-Frankrijk heeft opgedaan, heeft hij in 2016 in Londen zijn eigen restaurant Sardine geopend. 

Het kookboek Provence staat vol met recepten en bij veel recepten staan foto’s van eenvoudig, maar prachtig opgemaakte borden. Op die manier krijg je bij elk gerecht zin om het te maken!

Samenvatting van Provence

De Provençaalse keuken is een van de meest populaire regiokeukens van Frankrijk. Uit de Provence komen prachtige producten door de ligging en het gunstige klimaat; producten van het land en uit de zee. Ook invloeden uit Italië en Noord-Afrika proef je terug in de typische gerechten uit de Provence. 

Met het kookboek ‘Provence’ kook je seizoensgebonden de lekkerste gerechten uit de streek. Vier de lente met tuinbonen en inktvis en papillote. Geniet van zomerse gerechten als rode mul gewikkeld in wijnbladeren of van de overbekende salade Niçoise. Proef de herfst en serveer gebakken paddenstoelen met persillade en serveer een taart van chocolade en hazelnoot met peer. Elk seizoen in dit kookboek wordt afgesloten met ‘La Grande Bouffe’; een groots en meeslepend meergangenmenu: verras je tafelgenoten met het lekkerste wat de Provence te bieden heeft. Van aperitief tot de heerlijkste nagerechten. Van pissaladière, bouillabaise, aligot tot en met clafoutis. Met het kookboek ‘Provence’ tover je de zon op het bord, ook in de winter.

var bol_sitebar={"id":"bol_1596785560354", "baseUrl":"partner.bol.com","urlPrefix":"https://aai.bol.com/openapi/services/aai/","productId":"productid=9200000114277663","familyId":"9200000114277663","site_id":"1011974","target":true,"rating":true,"price":true,"deliveryDescription":true,"button":true,"link_name":"Provence%2C%20Alex%20Jackson","link_subid":"","background_color":"#FFFFFF","text_color":"#CB0100","link_color":"#0000FF"};
Vakantiehuizen in Frankrijk
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen