Zoek
Sluit dit zoekvak.

Recept Pissaladière

Als je een keer in Nice bent geweest, kan het eigenlijk niet anders dan dat je pissaladière hebt gegeten. Dit gerecht is namelijk een typisch gerecht uit Nice. Een pissaladière is een Franse uientaart. Of eigenlijk een typische Provençaalse pizza die Fransen vaak als lunch eten. De hoofdingrediënten zijn gekonfijte ui, ansjovis en olijven. Maar om een lekkere pissaladière te eten, hoef je helemaal niet af te reizen naar Zuid-Frankrijk, want met dit recept maak je ‘m gewoon zelf! Als je geen zin of tijd hebt om het deeg zelf te maken, kun je natuurlijk ook een rol hartige taartdeeg of koelverse pizzadeeg gebruiken. 

Je kunt de pissaladière warm, lauwwarm of koud serveren. Dus wil je ‘m de volgende dag meenemen voor een picknick of naar je werk? Dan kun je ‘m het beste in een luchtdichte doos in de koelkast bewaren en alvast in stukken snijden.

Bereidingstijd: 60 minuten en 20 minuten oventijd

Voor 8 personen

Recept Pissaladière

Ingrediënten

Bereidingswijze

  • 1 kilo uien
  • 12 zwarte olijven
  • 12 kleine ansjovisfilets
  • 250 gram bloem
  • 110 ml en 2 el olijfolie
  • 125 ml water
  • theelepel droge banketbakkersgist
  • 1 el honing
  • 1 el suiker
  • 2 takjes tijm
  • saffraandraadjes
  • 2 theelepels zout
  • nootmuskaat
  • Verwarm de oven voor op 220 ºC
  • Week de saffraandraadjes in kokend water
  • Fruit de uien op middelhoog vuur met 2 eetlepels olijfolie
  • Voeg de honing en suiker toe aan de uien en breng op smaak met zout en peper
  • Bereid het deeg tijdens het bakken van de uien
  • Kneed in een kom de bloem, gist, zout en olijfolie tot een soepel deeg. Dek het af en laat het nog zo’n 30 minuten rijzen op een warme plek
  • Laat de uien gedurende 30 à 40 minuten sudderen zodat ze zacht worden. Voeg na zo’n 25 minuten de gewelde saffraandraadjes en de tijm toe
  • Spoel de ansjovis onder koud water en laat uitlekken
  • Rol het deeg uit op een bakplaat en prik er gaatjes in met een vork
  • Verdeel het uienmengsel erover en garneer het geheel met de olijven en de ansjovis
  • Bak de pissaladière in 20 minuten gaar in de oven tot de uien lekker gekonfijt zijn
Vakantiehuizen in Frankrijk
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen