boek prachtige pyreneeen

Boekentip: Prachtige Pyreneeën

Het boek Prachtige Pyreneeën is een reisgids voor de adembenemende natuur en rijke cultuur van de Centrale Pyreneeën en de regio Comminges in het zuiden van Frankrijk.

Niet alleen staan er algemene tips in het boek, maar er is ook aandacht voor minder toeristische gebieden. De schrijfster is eigenaresse van een camping en woont in dit gebied. Daardoor staan er veel gedetailleerdere info en persoonlijke tips in. Het boek is geïllustreerd met grote foto’s. Bovendien is het een goed verzorgde, handige en veelzijdige uitgave als inspiratie en voorbereiding op een reis naar de Pyreneeën.

Samenvatting van het boek Prachtige Pyreneeën

Wie de zee de zee laat en middendoor naar het zuiden van Frankrijk reist, komt bij de Pyreneeën tot stilstand. Dat kan bijna niet anders: deze machtige bergketen, die na Toulouse zachtblauw opdoemt aan de horizon, vraagt om onthaasting en zen.

In dit boek maak je kennis met de Centrale Pyreneeën en het onbekende maar roemrijke gebied aan de voet ervan: de Comminges. Reisleidster is Leuntje Aarnoutse, schrijfster en campingbazin, die er ruim tien jaar geleden ging wonen en nooit meer weg wil.

Je hoort klaterende, stenige riviertjes, je bevoelt het zachtgroene mos op de gestapelde muurtjes, je vraagt je af of dat nou gieren zijn en ja, dan ruik je het kadaver… Je ziet hoe na een zonnige dag de wolken elkaar achterna zitten op de bergrug, en even later de bliksemflitsen in de volgende vallei… Je proeft de rauwe schapenmelk in de boerenkaas.

Behalve natuur bieden de Pyreneeën en de Comminges ook eeuwenoude cultuur. Er werd gebeden en gestreden, gejaagd en gejutterd, opgebouwd en weer neergehaald. Dat zie je, dat voel je. Maar de bergen zijn onverstoorbaar en kalmpjes blijven staan. Deze gids voert je over de smalste paadjes naar de dingen waar streekbewoners trots op zijn.

Bestel hier het boek Prachtige Pyreneeën:

 

Vakantiehuizen in Frankrijk
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen