Kersenclafoutis

Clafoutis is een soort cake, waarvan elke Franse familie een eigen versie en recept heeft. Er bestaan ook varianten op de kersenclafoutis. Deze worden met ander fruit gemaakt, bijvoorbeeld appel, perzik, pruim, banaan of blauwe bessen. De oorspronkelijke clafoutis komt uit de Limousin en bestaan uit kersen met pit. Ontpitte kersen geven namelijk veel vocht af, wat ten koste gaat van de smaak van de clafoutis. 

Bereidingstijd: 1 uur
Voor 6 personen

Ingrediënten

  • 100 gram boter
  • 100 gram suiker
  • 75 gram bloem
  • 250 ml melk
  • 400 à 500 gram kersen
  • 3 eieren
  • 2 eetlepels rietsuiker

Recept kersenclafoutis

  • Verwarm de oven voor op 180 º C
  • Meng de bloem met de suiker en klop er met een garde de eieren door
  • Klop er daarna de boter, de vanillesuiker en de melk door
  • Doe de rietsuiker in een kommetje en rol hier de kersen in
  • Vet een taartvorm in en bestuif deze met bloem
  • Leg hier de kersen in en giet het beslag eroverheen
  • Bak de clafoutis in 35 tot 40 minuten in de oven totdat de bovenkant mooi bruin gekleurd is
  • Je kunt de cake eventueel de laatste 5 minuten afdekken met aluminiumfolie
  • Serveer de cake warm

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email