Zoek
Sluit dit zoekvak.
wat doen kort bezoek parijs

Is Parijs een kort bezoek waard?

Parijs wordt ook wel de stad van de liefde genoemd. Alleen al om die reden zou een bezoek aan Parijs de moeite waard moeten zijn. Maar is dat ook zo? Is dat het enige wat Parijs te bieden heeft?

Mocht je op doorreis naar je vakantiebestemming langs Parijs komen, dan adviseren wij om een bezoek aan Parijs absoluut te overwegen. Een stop met 1 overnachting volstaat namelijk om de betoverende sfeer van Parijs in je op te nemen. Een langer verblijf is uiteraard ook mogelijk.

Om een kort verblijf in Parijs optimaal te benutten, raden wij aan om een centraal gelegen hotel te kiezen. Deze zijn bijvoorbeeld in de Quartiers (wijken) direct ten zuiden en noorden van de Seine in het centrum van Parijs te vinden. Van daaruit zijn veel bezienswaardigheden al op loopafstand te bereiken.

Uiteraard mag een bezoek aan de Eiffeltoren (la Tour Eiffel) niet ontbreken. Hét symbool van Parijs is en blijft indrukwekkend om te zien. Andere hoogtepunten kunnen de Sacre-Coeur en het ernaast gelegen Montmartre zijn, of de Arc de Triomphe en de daaraan gelegen Champs-Elysées, het Louvre en de Notre-Dame.

Een naar onze mening enigszins onderschatte bezienswaardigheid, is Hôtel des Invalides. Dit gebouw diende als onderkomen voor gewonde oud-soldaten door hun dienst in het Franse leger. Vandaag de dag is het de plek waar het praalgraf van Napoleon Bonaparte te vinden is in combinatie met het legermuseum (Musée de l’Armée).

wat doen kort bezoek parijs

Door een aantal bezienswaardigheden af te wisselen met een bezoek aan pittoreske terrasjes, stadsparken (waarbij bijvoorbeeld Le Jardin du Luxembourg een echte aanrader is) en restaurants, ontkom je er niet aan de Parijse sfeer tot je te nemen. 

De uiteindelijke conclusie is derhalve altijd, dat Parijs de stad van de liefde is. Ben je niet verliefd, dan word je het. Het is namelijk onmogelijk om niet op Parijs zelf verliefd te worden als je er bent geweest. Paris, je t’aime!

Tip: probeer de metro (RER) te vermijden. Door bovengronds te blijven, krijg je bij het verplaatsen door de stad veel meer een indruk mee van Parijs. Om de wat grotere afstanden te overbruggen, is het daarbij zeker het overwegen waard om daarvoor een elektrische step te gebruiken. Lang hoef je er niet naar te zoeken, op elke hoek van de straat zijn ze te vinden. Tegen een beperkte vergoeding van zo’n 15 cent per minuut, zijn alle bezienswaardigheden daarmee uitstekend maar vooral ook op een leuke, ontspannen en niet vermoeiende manier te bereiken. 

Boek hier alvast je tickets voor alle voor musea, attracties, pretparken en activiteiten in Parijs. Boek online en skip the line!

Vakantiehuizen in Frankrijk
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen