Search
Close this search box.
insider tips parijs

Insider tips Parijs

Als je Parijs al vaker hebt bezocht, ben je wellicht een keer op zoek naar iets anders. Deze insider tips hebben we van locals die in Parijs wonen.

De tuinen van het Palais Royal

Het Palais Royal is een voormalig koninklijk huis, zoals de naam al verklapt. Het paleis kun je helaas niet betreden, maar de tuin maakt alles goed. Het is een oase midden in de drukke stad waar je veel mooie begroeiing en fonteinen treft. Op de binnenplaats staan kunstwerken en rondom de tuin bevinden zich restaurants en winkels.

59 Rivoli

Tussen de grote winkels op Rue de Rivoli zit een gebouw waar de meeste toeristen het bestaan niet vanaf weten. Het is te herkennen aan de rijkelijk versierde buitenkant. Achter de fel gekleurde deur zitten zes verdiepingen waar meerdere kunstenaars hun atelier houden. De galeries zijn elke dag open en je kunt gratis naar binnen. Ook worden hier vaak (muziek)evenementen georganiseerd.

Een concert bezoeken

Bezoek een keer een concert in Parijs. De ideale locatie in de stad om een keer een concert mee te maken, is Olympia. Dit is de oudste concertzaal van Parijs en bestempeld als nationaal erfgoed en een beschermd monument. Tegenwoordig treden er grote artiesten op, maar ook minder bekende zangers of muzikanten performen er.

Île Saint-Louis

Dit is een van de twee natuurlijke eilanden van de Seine, waarbij je het idee hebt dat je in een dorpje bent in plaats van een drukke hoofdstad. Mocht je dus even de drukte zat zijn, maak dan een wandeling op Île Saint-Louis langs imposante stadspaleizen en geniet van het uitzicht over de Seine.

De bus

Neem een keer de bus. Veel toeristen nemen de metro of een taxi, terwijl je veel meer van de stad mee krijgt als je de bus neemt. Vaak is het nog sneller ook, omdat Parijs busbanen heeft.

Maison de Victor Hugo

In dit huis is de befaamde Franse dichter en schrijver Victor Hugo overleden. Hij was onder andere de auteur van de Notre Dame en Les Misérables. Je kunt het huis gratis bezoeken om zo een kijkje te nemen in het leven van de schrijver. Er zijn ook regelmatig exposities. Bezoek de website van het museum om te kijken naar de openingstijden.

    Vakantiehuizen in Frankrijk
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
    Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen