Zoek
Sluit dit zoekvak.

Het is inmiddels een jaarlijkse traditie: op de tweede donderdag van november doen honderden middelbare scholen in heel het land mee aan de ‘Dag van de Franse taal’. Docenten Frans organiseren op die dag speciale themalessen en workshops  en nodigen gastsprekers en artiesten uit. Door op een speelse manier bezig te zijn met de Franse cultuur en de rol van de Franse taal in studie, beroep en in de wereld enthousiasmeren zij leerlingen voor de Franse taal en cultuur.
De Dag van de Franse taal is een initiatief van de Ronde Tafel Frans.

Frans leren? Pourquoi pas!

Ga je graag naar Frankrijk op vakantie en wil je naast het bestellen van een stokbrood ook wel eens een gesprekje met de bakker aanknopen? Of misschien heb je wel plannen om naar dit land te emigreren en wil je vloeiend Frans leren spreken? Er bestaan enorm veel mogelijkheden om je de Franse taal eigen te maken. Van onlinecursussen op afstand, handige apps op je telefoon tot taalworkshops die maatwerk beloven. 

Zes aanbevelingen om beter Frans te leren spreken

Aangezien de tweede donderdag van november in Nederland is uitgeroepen tot Dag van de Franse Taal zetten we graag een aantal tips voor je op een rij. Naast snelle apps, interessante podcasts en video’s vind je ook een onlinecursus die je helpt de taal beter te beheersen.

1. Duolingo is laagdrempelig

De gratis app Duolingo is handig voor beginners, voor mensen die weinig tot geen kennis hebben van de Franse taal. Of als je middelbare school Frans zo is weggezakt dat je alleen de zin ‘Monsieur et Madame Duroc sont à la maison’ nog weet te reproduceren. De interactieve app leert je op een leuke en laagdrempelige manier meer van het Frans. 

2. Frans leren tijdens het autorijden

Stel, je zit vaak in de auto en je zou je reistijd willen overbruggen met het leren van Frans. Probeer dan via Spotify de oefeningen van Learn French in Your Car. Een podcast speciaal voor beginners met bijna tweehonderd korte uitzendingen van maximaal acht minuten. Na elk woord en elke zin volgt een korte pauze, zodat je zelf ook kunt oefenen met de uitspraak. Ideaal dus voor in de auto, als niemand je kan horen!

3. Elke dag een korte les op een speelse manier

Via onze partner Gymglish ontvang je elke dag een persoonlijke les die is aangepast aan je behoeften, niveau en doelen. Op deze manier leer je op spelenderwijze de Franse taal. Alleen woordjes stampen en wat droge grammatica leren is ook maar zo saai: taal is ook cultuur. Voor deze taallessen is er een omgeving gecreëerd die verschillende personages bevat met allerlei accenten, professionele en persoonlijke situaties en allemaal met een vleugje humor.

dag van de franse taal


4. Verbeter je Frans door radio te luisteren

Ben je eerder een gevorderde, of in elk geval, heb je je basiskennis Frans van de middelbare school goed opgeslagen? Probeer dan je Frans te verbeteren met behulp van luisteroefeningen. Op de website van Radio France Internationale (RFI) vind je oefeningen aan de hand van korte radiofragmenten. Ideaal om te testen of je die Franse gesprekken echt begrijpt. De site is volledig in het Frans, en je kunt de taal van het menu eventueel aanpassen.

dag van de franse taal

5. Frans leren én meer te weten komen over de cultuur

Ben je fan van podcasts en geïnteresseerd in de Franse cultuur? In Coffee Break French luister je elke aflevering naar een verhaal die je meeneemt naar mooie bestemmingen in Frankrijk. Of leer je iets over een typisch Frans fenomeen. Je kunt zelfs een koffiemok bestellen met het logo en de naam van de cursus 😉

6. Frans oefenen via de TV

Je hebt vast weleens gehoord van TV5Monde; de internationale Franse tv-zender. Wist je dat ze naast tv-programma’s ook oefeningen aanbieden die je helpen bij het leren van de Franse taal? Zet de app ‘Apprende le français’ op je telefoon en je kunt meteen aan de slag. De oefeningen worden voorafgegaan door korte beeldfragmenten en zijn voor beginners en gevorderden (B2 niveau).


Vakantiehuizen in Frankrijk
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen