Search
Close this search box.

Franse kinderen gooien niet met eten

Deze week is onze boekentip: Franse kinderen gooien niet met eten van Pamela Druckerman. Pamela Druckerman is een Amerikaanse journalist en woont met haar gezin in Parijs.

De Amerikaanse journaliste omschrijft hoe ze in Frankrijk jonge moeders observeert terwijl ze met hun kinderen bezig zijn. Die observatie is het begin van een vermakelijk boek, waarin de Amerikaanse opvoedstijl wordt vergeleken met de Franse. Ze vraagt zich daarbij af hoe Franse ouders het voor elkaar krijgen dat hun kinderen niet klieren aan tafel? Het boek geeft een goed inzicht in hoe culturele verschillen het opvoedgedrag van ouders kunnen bepalen.

Samenvatting Franse kinderen gooien niet met eten

Frans ouderschap heeft geen internationale reputatie, zoals Franse kaas of Franse wijn. Franse ouders zeggen zelf dat ze niets bijzonders doen. En toch slapen hun kinderen vanaf een maand of twee, drie de hele nacht door. Ze schreeuwen niet in restaurants. En als men ergens op bezoek gaat, spelen de kinderen rustig met elkaar terwijl de volwassenen praten

Het Franse ouderschap zou natuurlijk niet veel waard zijn als het vreugdeloze kinderen produceerde. Maar Franse kinderen zijn net zo levendig, creatief en onderzoekend als die van ons. Ze zijn alleen veel beter opgevoed en hebben meer zelfbeheersing. Hoe lukt het Franse ouders zulke welopgevoede kinderen te hebben – en ook nog eens een volwaardig eigen leven te leiden? Met een notitieboekje in haar luiertas ging Pamela Druckerman op onderzoek uit.

Vakantiehuizen in Frankrijk
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen