Recept amandel citroentaart

Een taart met citroen én amandelen. De combinatie van deze twee smaken is verrukkelijk. De frisse zurigheid van de citroen en de rijke smaak van de amandelen gaan heel goed samen. Een perfecte taart voor in de lente dus! Als klap op de vuurpijl is het ook nog eens een hele eenvoudige taart om te maken en blijft hij lang goed. Je kunt de taart zeker een week bewaren op een koele plek.

Wij gebruikten een taartvorm met een diameter van 24 cm. Als je een kleinere vorm gebruikt, wordt je taart wat hoger en moet je ook de baktijd iets verlengen.

Bereidingstijd: 10 minuten + 35 minuten oventijd 

Voor 6  personen

Recept amandel citroentaart

Ingrediënten

Voor de bodem

Bereidingswijze

  • 200 gram bloem
  • 100 gram boter
  • 1 el suiker
  • kaneel
Voor de vulling
  • 150 gram amandelmeel
  • 150 gram kristalsuiker
  • 80 gram boter
  • 4 eieren
  • 3 citroenen
  • Verwarm de oven voor op 200 °C en vet een ronde taartvorm in
  • Mix de ingrediënten voor de bodem en kneed het deeg met behulp van een beetje water tot een bal. Laat het deeg even rusten terwijl je met de vulling begint
  • Rasp de citroenen en pers ze uit
  • Smelt de boter en meng hierbij de amandelpoeder, de suiker, geraspte citroenschil en het sap van de citroenen
  • Splits de eieren, roer de dooiers door het mengsel en meng het goed
  • Klop de eiwitten stijf en roer ze voorzichtig door het eerdere mengsel met een spatel
  • Rol het deeg van de bodem uit met een deegroller en bekleed de taartvorm. Prik met een vork een paar gaatjes in de bodem om bolling en vochtigheid van de bodem te voorkomen
  • Giet de vulling van de amandel citroen taart in de vorm en bak de taart in zo’n 35 minuten gaar
  • Laat de taart afkoelen en bestrooi ‘m eventueel met poedersuiker en geschaafde amandelen voordat je ‘m serveert

Kijk hier voor meer Franse recepten