Search
Close this search box.
definitieve koopcontract frankrijk

Het definitieve koopcontract in Frankrijk

Ben je al even bezig met je Franse avontuur om je daar te vestigen of een vakantiehuis te kopen? Dan weet je als geen ander dat je soms behoorlijk wat geduld moet hebben. In Frankrijk kan er bovendien nogal wat tijd zitten tussen het zetten van je handtekening voor een huis, en de definitieve eigendomsoverdracht.

Maar hoe zit dat precies? En hoe lang duurt het in Frankrijk gemiddeld voor de koop rond is en je het definitieve koopcontract tekent?

Je denkt dat je alles hebt geregeld: handtekening gezet bij de notaris en alle benodigde papieren in orde gebracht. Maar wat dan? De praktijk wijst namelijk uit dat het nogal even duurt voordat de definitieve koopakte er is.

De notaris moet namelijk alle gegevens van allerlei instanties doorsturen. Dit betreft dan bijvoorbeeld de belastingdienst of het kadaster. Vervolgens moet hij of zij ervoor zorgen dat de overdrachtsbelasting, die je al eerder hebt overgemaakt aan de notaris, naar de fiscus moet worden overgemaakt. Waarschijnlijk zal je geduld even op de proef worden gesteld, aangezien het daarna vaak lang duurt voordat het eigendomsbewijs van je nieuwe huis doorkomt.

De notaris doet er in Frankrijk meestal 2 à 3 maanden over om het definitieve koopcontract (Acte de vente) op te stellen. Meestal duurt het dan gemiddeld zo’n 6 maanden voordat alles rond is en je officieel eigenaar bent!

Vakantiehuizen in Frankrijk
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen