Vandaag werd de route van de Tour de France 2020 in Parijs bekend gemaakt. De 107e editie belooft een echte klim Tour te worden.

Volgend jaar begint de wielerwedstrijd een week eerder dan normaal, namelijk op 27 juni. Dit in verband met de Olympische Spelen. De laatste etappe, die traditiegetrouw eindigt op de Champs-Elysées, zal plaatsvinden op 19 juli.
Wat ook opvalt, is dat het parcours van de Ronde van Frankrijk zich voornamelijk bevindt in het zuidelijke gedeelte van het land. Mocht je dus komende van plan zijn om naar Zuid-Frankrijk op vakantie te gaan, heb je dus grote kans om een etappe bij te wonen! De start van de route van de Tour de France 2020 speelt zich af in Nice. Ook zal La Course, de vrouwelijke variant van de Tour de France, weer voorafgaan aan de Ronde van Frankrijk. Dit is sinds 2016 niet meer gebeurd.

De jaarlijkse wielerwedstrijd belooft een uitdaging voor de renners, aangezien er veel geklommen zal moeten worden. De route zal zich zoals normaal gesproken in de Alpen en de Pyreneeën ontvouwen. Maar ook zijn komend jaar de Vogezen, de Jura, Centraal Massief en diens iconische Puy Mary aan de beurt. In totaal worden er 29 bergen beklommen.

Er zullen 12 nieuwe zogenaamde ‘villes-étapes’ zijn, waaronder het mooie eiland Île de Ré in het zuidwesten van Frankrijk. Voor het eerst in de geschiedenis zullen renners van het ene eiland, Île d’Oléron, naar het andere eiland, Île de Ré, moeten fietsen.

Dit is de volledige route van de Tour de France 2020:

letour.fr

Geef een reactie