Search
Close this search box.
pelgrimsroutes frankrijk

De mooiste pelgrimsroutes door Frankrijk

Wat veel mensen niet weten, is dat de pelgrimsroute naar het Spaanse Santiago de Compostela op de Unesco Werelderfgoedlijst staat. Alleen al daarom is het best leuk om er een keer één of meerdere stukken van te wandelen. Maar hoe pak je dat aan? En welke mooiste pelgrimsroutes vanuit Frankrijk zijn er? 

Officieel loopt de pelgrimsroute naar het graf van de apostel Jakobus in Santiago de Compostela, gelegen in het noordwesten van Spanje. Er is een heel netwerk van Europese wandelroutes naar Compostela. Zo ook vanuit Frankrijk. De vier belangrijkste starten in Parijs, Vézelay, Le Puy-en-Velay en Arles.
Vanuit Saint-Jean-Pied-de-Port in het zuiden van Frankrijk, is het via de populaire Franse route (Le Chemin du Camino Francès) een kleine 800 kilometer om Santiago de Compostela te bereiken. Het mooie van deze routes is, dat je langs diverse historische gebouwen komt. Denk daarbij aan kathedralen, kerken en pelgrimsbruggen. Die zijn destijds speciaal gebouwd voor de pelgrims.

Als je besluit om een wandeltocht langs een van de pelgrimsroutes te maken, dan is een goede voorbereiding het halve werk. Vooral de geoefende wandelaar die regelmatig stukken van de pelgrimstocht loopt, weet dat dit veel tijd kost. Gelukkig is er veel informatie op internet beschikbaar maar ook in boekvorm en reisgidsen is er ontzettende veel keuze. Voor pelgrimstochten in het algemeen en specifiek voor Frankrijk zijn dat bijvoorbeeld de boeken van F.C.M. Rosier en Pelgrimage van Darry Brabbs.

Ga je op vakantie naar Frankrijk? Kijk dan eens of je in de buurt bent van een van de vele pelgrimroutes. Ook voor niet religieuze mensen, is het een mooie en veelal inspirerende uitdaging. Kies daarbij de juiste route en je wordt beloond met een fantastisch landschap en historische gebouwen. De Sint Jacobsschelpen (zie afbeelding) wijzen je de weg. De elf strepen van de schelp staan daarbij voor de elf Europese routes die naar Santiago de Compostela leiden.

pelgrimsroutes frankrijk

Tip: Wil je eerst eens kennismaken met het lopen van een pelgrimstocht? Combineer het dan met een vakantie in Frankrijk. Start ’s ochtends vroeg. Parkeer je auto aan het begin van een route. Stel een doel binnen een voor jou haalbare afstand. Reis aan het einde van de dag weer terug naar je auto met openbaar vervoer of taxi.

 

 

 

Vakantiehuizen in Frankrijk
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen