Search
Close this search box.
met de fiets door de provence

Boekentip: Met de fiets door de Provence

Deze week is onze boekentip: Met de fiets door de Provence.


Ingrid Castelein is freelance (reis)journalist. Na haar twee succesvolle boeken Mon(t) Ventoux en Route de la Lavende, schreef ze haar derde boek Met de fiets door de Provence. In dit boek deelt ze haar ervaringen uit de Luberon, een bergmassief ten zuiden van de Mont Ventoux. Het is niet alleen een reisgids voor fietsers vanwege de vele fietsroutes. Ook is het een boek voor toeristen die insider tips zoeken. Zo staan er ook wandelroutes en tips voor uitstapjes in.

Samenvatting van het boek:

Ingrid Castelein bezocht de Luberon in alle seizoenen: zo laat ze je tijdens zomerse fietstochten de Monts de Vaucluse en de pestmuur verkennen, de herfstkleuren bewonderen tijdens een wandeling naar de Luberontop of sneeuwpret beleven op de Montagne de Lure.
Slenter mee op de Provençaalse marktjes van Gordes, Cavaillon, Apt en Forcalquier, verwonder je in dorpjes als Oppède-le-Vieux, Bonnieux en Ménerbes.
Bezoek de kastelen van Lacoste en Ansouis, dwaal in het spoor van schrijver Camus door Lourmarin en volg schilder Cézanne door Aix-en-Provence. Van de okergroeven van Roussillon en de Colorado Provençal tot de abdij van Senanque, te midden van de lavendelvelden: Met de fiets door de Provence brengt opnieuw boeiende, mooie en herkenbare verhalen in een vlotte en grappige schrijfstijl. Inclusief handige indexen met fietsroutes en een pak adresjes en bezoektips.


Ook fietsen in Frankrijk?
Bestel hieronder dan gelijk het boek Met de fiets door de Provence, beschikbaar in zowel paperback als ebook.


Vakantiehuizen in Frankrijk
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen