Zoeken
Sluit dit zoekvak.
de 6 mooiste dorpen in normandie

De 6 mooiste dorpen in Normandië

Normandië: een regio in het noordwesten van Frankrijk met prachtige groene valleien en een ruige kustlijn. Niet alleen de indrukwekkende invasiestranden van de Tweede Wereldoorlog maken Normandië een bezoek waard. Maar ook de binnenlandse natuur, historische steden, pittoreske badplaatsjes en de bekende krijtrotsen lenen zich perfect voor een reisje naar Normandië. Het is niet voor niets dat er zoveel Parijzenaars er graag op vakantie gaan of er zelfs een tweede huis hebben! 
Omdat er zoveel te zien is in deze regio, hebben wij de 6 mooiste dorpen in Normandië op een rijtje gezet. 


Honfleur (Calvados)

honfleur

Honfleur is een pittoreske haven op de zuidelijke oever van de monding van de Seine. De plaats staat bekend om zijn huizen en voorgevels bedekt met leien. Het is niet voor niets dat Honfleur het meest geschilderde havenstadje van Normandië is. Bovendien zetten grote namen als Monet, Carot, Boudin en vele anderen de schilderachtige haven op doek.


Les Andelys (Eure)

andelys chateau guillard

Dit karakteristieke Franse dorp ligt op de oevers van de Seine, halverwege tussen Parijs en Rouen. Groene heuvels en witte kliffen omringen Les Andelys. Ook ligt hier Château-Gaillard, een groot Middeleeuws kasteelruïne dat gebouwd is door Richard I van Engeland.


Arromanches-les-Bains (Calvados)

arromanches les bains

Arromanches-les-Bains is één van de historische plekken waar de landingen van Normandië hebben plaatsgevonden. Niet alleen komen toerisen op de D-day stranden af, maar ook de Mulberryhaven is een bekend monument. Deze tijdelijke haven is gebouwd door de Engelsen om hun wapenvoorraden, bevoorradingen en voertuigen te kunnen herbergen. De restanten van deze tijdelijke haven zijn nog steeds zichtbaar.


Giverny (Eure)

maison monet giverny

Giverny voorziet ruimschoots in pittoreske huisjes en kleurrijke tuinen. Het is dan ook niet voor niets dat de Franse impressionist Claude Monet van dit dorp zijn thuis maakte. Hij maakte in het bijzonder vooral taferelen van zijn eigen tuin. Deze schilderingen behoren tot zijn bekendste werken. Monet werd gevolgd door de Giverny Colony, een groep Amerikaanse impressionisten. Deze raakten geïnspireerd door de rust en de landschappen van het dorp en Monet zelf.


Beuvron-en-Auge (Calvados)

beuvron-en-auge 6 mooiste dorpen normandie

Beuvron-en Auge ligt in de Pays d’Auge, een streek die vooral bekend is om zijn kaas en de beroemde likeur Calvados. Dit dorpje werd in 2014 uitgeroepen tot meest favoriete dorp van Frankrijk dankzij de schilderachtige rietgedekte vakwerkhuizen en geplaveide straten. Daarnaast behoort Beuvron-en-Auge tot één van Les plus beaux villages de France.


Barfleur (Manche)

barfleur 6 mooiste dorpen normandie

Ten slotte maakt Barfleur de top 6 van de mooiste dorpen in Normandië af. Dit Franse dorp is met iets meer dan 500 inwoners de kleinste gemeente in het departement Manche. Het dorp was in de Middeleeuwen de belangrijkste haven voor schepen die naar Engeland voeren. Hieruit volgt dat de Engelse invloed nog steeds zichtbaar is in de architectuur. Bovendien werd in 2017 Barfleur door de Engelsen uitgeroepen tot hun tweede favoriete plaats van Frankrijk.

Vakantiehuizen in Frankrijk
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen