In deze Franse stad is een chocolademousse bar geopend

Liefhebbers van chocolade opgelet: er bestaat nu een bar die helemaal aan chocolademousse gewijd is. Als je een romantische trip naar Parijs met Valentijnsdag op de planning hebt staan, kun je daar dus nog een hotspot aan toevoegen. De nieuwe bar vind je op de bekende boulevard Champs-Elysées. 

Chapon

De bedenker van dit nieuwe concept is de bekende Franse chocolatier Chapon. Als je chocolaterie Chapon ziet, dan denk je gelijk aan Sjakie en de chocoladefabriek. De chocolade wordt gemaakt in een atelier in Chelles, ten oosten van Parijs.
Patrice Chapon is één van de zeven chocolatiers in Frankrijk die zelf de cacao brandt. Sinds 2012 transformeert hij in zijn atelier in Chelles cacaobonen van de hoogste kwaliteit. Deze ambachtelijke chocolademaker gebruikt geen sojalecithine of cacaoboter. Zijn passie is pure en intense cacao verwerken in prachtige chocoladeproducten. In de fabriek wordt elke zak nauwkeurig gecheckt. Inmiddels telt het bekende merk al 5 winkels in en rond Parijs.

IJs

Sinds kort hebben ze daar dus een heuse chocolademousse bar aan toe gevoegd. Dit idee kwam voort uit het welbekende ijssalon concept. Patrice Chapon mocht zich namelijk 2 jaar lang de persoonlijke patissier en ijsmaker van Queen Elizabeth noemen. Na het idee eerst op de chocoladebeurs te hebben geprobeerd, waar het een succes bleek te zijn, besloot hij deze primeur werkelijkheid te maken.

https://www.instagram.com/p/B4pDnslIlPR/

Verschillende soorten

In deze chocolademousse bar kun je in totaal tussen vijf verschillende soorten kiezen. De chocolademousses zijn gemaakt op basis van verschillende soorten cacaobonen, namelijk Ecuador, Madagaskar, Venezuela (100% cacao), Peru en Equagha (een mix tussen Ecuador en Ghana). Je kunt kiezen tussen een potje van 150 en 400 gram om ter plekke op te eten of een bakje van 100 gram om mee te nemen.

De bar bevindt zich bij de ingang van de Monoprix op de Champs-Elysées, nummer 52.