Stoofpeertjes met morbier

Stoofpeertjes zijn heerlijk als bijgerecht of als dessert. In plaats van de traditionele rode wijn of rode bessensap, stoven we deze keer de peren met rosé. Wij gebruiken de Gieser Wildeman of de St. Rémy peren.
Met onderstaand recept maak je de heerlijkste stoofperen met morbier. Deze Franse kaas combineert fantastisch met de smaak van peertjes. Bovendien vult je keuken zich met heerlijke geuren als je deze stoofpeertjes bereidt. 

Voor 4 personen
Bereidingstijd 45 minuten

Ingrediënten

  • 4 stoofpeertjes
  • 1 fles rosé
  • stukje morbier
  • 2 el kristalsuiker
  • 1 el perenrood
  • 1 kaneelstokje
  • 1 steranijs
  • handje pecannoten of walnoten
  • 4 plakken notenbrood of rozijnenbrood
  • honing

Recept stoofpeertjes met morbier

  • Doe de peren in een steelpannetje en giet de rosé er overheen zodat de peren helemaal onderstaan
  • Voeg de suiker, het perenrood, de steranijs en het kaneelstokje toe en breng alles aan de kook
  • Zet de pan op laag vuur en laat de stoofpeertjes ongeveer een half uur inkoken totdat ze zacht zijn
  • Rooster de pecannoten of de walnoten en het brood even in een pan
  • Snijd het brood en de morbier in blokjes
  • Serveer op elk bordje een stoofpeertje en giet er een beetje siroop en/of honing overheen
  • Leg er een stukje morbier en notenbrood bij en garneer met de geroosterde noten

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email