Search
Close this search box.
kasteel chateau villandry

Château de Villandry

Het Château van Villandry is de laatste van de grote Renaissance kastelen in de Loire. Het kasteel is gelegen in het departement Indre-et-Loire van de regio Centre-Val de Loire. Het is geheel gebouwd in Renaissancestijl en staat vooral bekend om zijn tuinen die aangelegd zijn in een 16e-eeuwse stijl.

Gered van de ondergang

Het gebouwde raakte aardig in verval en dreigde gesloopt te worden, totdat het van zijn ondergang werd gered en Joachim Carvallo het kocht in 1906. Deze Spaanse dokter wijdde zich volledig aan het restaureren van het kasteel. Hij stelde zichzelf het doel om daarbij ook de tuinen onder handen te nemen en deze ook een Renaissancestijl te geven. Carvallo weet de vervallen tuin te transformeren in een prachtige siertuin dankzij oude tekeningen uit de zestiende eeuw. Het hof is verdeeld in drie terrassen: een watertuin met watervallen, een siertuin. Op het laagste niveau bevindt zich een moestuin die aangelegd is in de vorm van een borduurwerk.
Joachim Carvallo is een van de eerste kasteeleigenaren die zijn kasteel openstelde voor publiek.

kasteel chateau villandry indre et loire centre loire frankrijk

De aangelegde hoftuinen worden nog steeds onderhouden door de afstammelingen van Joachim Carvallo. Zij zetten de missie voort om het ultieme Renaissance gevoel in de tuin te behouden, waarbij ze geen gebruik maken van bestrijdingsmiddelen.

Monumentenlijst

Sinds 1927 staat het kasteel en zijn tuinen op de lijst van historische monumenten in Frankrijk. Het domein maakt nu deel uit van het UNESCO werelderfgoed. Door de sobere elegantie van de architectuur en de inrichting, is het kasteel van Villandry een typisch voorbeeld van het Franse erfgoed.

Wanneer kun je het beste Villandry bezoeken?

Eigenlijk is elk seizoen wel geschikt. Zo kun je in de lente een mooie wandeling maken door de geuren van bloeiende rozenstruiken. In de zomer is alles mooi begroeid, in de herfst hebben de bladeren juist een prachtige gele en rode kleur en in de winter kom je helemaal tot rust bij een wandeling door de kasteeltuin.

Kijk voor de openingstijden op de officiële website van Château du Villandry. Ook kun je online een ticket kopen zodat je snel toegang hebt.

kasteel chateau villandry indre et loire centre loire frankrijk
Vakantiehuizen in Frankrijk
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen