Search
Close this search box.
verhuizen naar frankrijk

7 redenen waarom je naar Frankrijk zou moeten verhuizen

Als we de cijfers van het CBS moeten geloven, vertrekken er jaarlijks steeds meer Nederlanders naar het buitenland. De meeste emigranten blijven in Europa, waarvan Frankrijk één van de populairste bestemmingen is en blijft.
Wij zetten 7 redenen op een rij waarom je naar Frankrijk zou moeten verhuizen!

1. De wijn

De allerlekkerste wijnen liggen voor het oprapen. Wie aan Frankrijk denkt, denkt aan wijn. Het land is zonder twijfel het bekendste wijnland van de wereld en het is ook een van de grootste producenten van wijn. Wijn te kust en te keur dus! En ook helemaal niet duur want een goede wijn begint al vanaf 5 euro per fles.

2. De boulangerie

Elke dag croissantjes eten en de lekkerste patisserie. Voor iedere Nederlander die graag in Frankrijk komt, is iedere dag vers brood halen bij de plaatselijke boulangerie een feestje! En probeer je dan maar eens in te houden als je als je al die lekkere éclairs, paris-brests en macarons ziet liggen.

3. Vakantie in eigen land

Je kunt in hetzelfde land zowel op wintersport als op zomervakantie. Zeg nou eerlijk; hoe makkelijk is dat!

4. Infrastructuur

Je kunt racen op de snelweg. Frankrijk heeft een goed netwerk van snelwegen en het wegdek ligt er goed bij. Hoewel er een maximumsnelheid geldt, rijden Fransen erg snel. Mocht je een snelheidsduivel zijn, kun je dus lekker los gaan op het gaspedaal.

5. Fromage

Als je dol bent op kaas, is Frankrijk natuurlijk bij uitstek de ideale plek om naartoe te verhuizen. Er zijn minstens 1200 soorten kaas dus voor ieder wat wils. Bovendien eten Fransen elke dag veel kaas en blijven ze toch slank.

6. Divers land

De enorme diversiteit: Frankrijk is een zeer divers land qua cultuur en een enorme variatie aan landschappen en bezienswaardigheden. Er is steeds wat nieuws te ontdekken.

7. Franse gebruiken

Je kunt altijd te laat komen zonder excuus. In Frankrijk is het namelijk zelfs soms beleefd om te laat te komen. Ben je bijvoorbeeld uitgenodigd voor een etentje in Parijs, is het prima om 15-30 minuten te laat te komen en in het zuiden kun je ook makkelijk een kwartier te laat komen. Kom vooral nooit te vroeg, dat is onbeleefd!

Vakantiehuizen in Frankrijk
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen