Search
Close this search box.
huis kopen frankrijk tweede huis vakantiehuis emigreren hypotheek

5 Redenen om een huis in Frankrijk te kopen

Voor veel Nederlanders is het leven in Frankrijk met de mooie landschappen, heerlijke eten en mooie weer een reden om zich te verdiepen in de mogelijkheden van een huis in Frankrijk. Want na vele vakanties in Frankrijk komt er misschien een moment dat je denkt: ik wil er een huis kopen! Dit kan een vakantiehuis zijn of zelfs een woning om permanent in te wonen. Maar wat zijn de redenen om een huis in Frankrijk te kopen en is het nu een goede tijd?

De Franse economie

 

De Franse economische groei vertraagt enigszins in vergelijking met Nederland. Dit betekent dat ook de Franse woningmarkt uit het diepste dal gekropen is en nu volop kansen biedt om te investeren in een huis in Frankrijk.

 

De Franse huizenmarkt

 

De huizenprijzen in Frankrijk zijn de afgelopen jaren redelijk stabiel gebleven. De prijzen liggen al iets langer dan 10 jaar min of meer op hetzelfde niveau. Er vindt nog steeds een netto uitstroom plaats vanaf het platteland, wat ervoor zorgt dat prijsstijgingen redelijk ingeperkt blijven. Daarbij is het aanbod groot, wat een goede onderhandelingspositie voor jou als koper geeft.

Investering

 

Een huis in Frankrijk kopen blijkt ook een goede investering. Niet alleen omdat Frankrijk een zeer geliefd vakantieland blijft, maar ook omdat de vraag naar het huren van een vakantiehuis blijft groeien. De investering in een huis levert dus ook nog een mooi rendement op uit de verhuur ervan. In een huis investeren is sowieso een waardevaste belegging door de toekomstige waardestijging van een huis. Dit is uiteraard wel afhankelijk van de locatie en de faciliteiten in en om de gemeente waar het huis staat.

 

Rente

 

Een van de redenen om een huis te kopen in Frankrijk zijn de rentetarieven. Die zijn momenteel behoorlijk laag. In vergelijking met tien jaar geleden was de vaste rente voor 25 jaar een kwart lager. Rentetarieven zijn natuurlijk nooit zeker, maar veel lager dan dit kunnen ze eigenlijk niet worden. De lengte op leningen met een langere looptijd zal langer laag blijven.

 

Fiscaal aspect

Ook op fiscaal gebied is het interessant om een huis in Frankrijk te kopen. De heffing over het vermogen in box drie vermijd je grotendeels door een investering in een huis in Frankrijk. Sinds 1 januari 2017 wordt een tweede woning helaas niet meer volledig vrijgesteld van de Nederlandse belasting. Om in aanmerking te komen voor een gehele vrijstelling moet je tijdig bezwaar maken tegen de definitieve aanslag inkomstenbelasting. Als je je spaargeld in een huis stopt, komt de heffing over dat deel bij Frankrijk te liggen en Frankrijk is die heffing heel laag.

Ons unieke concept: de SCI+

Een huis in Frankrijk financieren is als buitenlander steeds moeilijker, aangezien een hypotheek niet of nauwelijks meer mogelijk is. Om toch trotse bezitter van een stukje Frans grondgebied te kunnen worden, bieden wij een SCI+ oplossing aan. Hierbij zijn er nog meer juridische, financiële en fiscale voordelen. Ben je benieuwd? Download dan onze brochure en lees alles over de mogelijkheden van een SCI+ die jou kunnen helpen om je droom waar te maken!

Contact

Meer weten over een bepaald onderwerp, over onze adviezen en tarieven of heb je een vraag? Mail of bel ons, of vul het contactformulier in, zodat we je zo snel mogelijk van dienst kunnen zijn!

Vakantiehuizen in Frankrijk
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen