Search
Close this search box.
wat doen in parijs augustus

5 dingen om te doen in Parijs in augustus

Het drukste toeristenseizoen in Parijs loopt van half april tot het einde van de zomer, maar iedereen die wel eens in augustus in de Lichtstad is geweest, zal je kunnen vertellen dat de stad op dat moment een beetje meer ingetogen en rustiger is. Veel Parijzenaren gaan op vakantie en veel winkels en bedrijven gaan de hele maand dicht.

Daarom hebben wij een aantal specifieke zomeractiviteiten samengesteld om je door de hittegolf en de lege straten heen te helpen, zodat je weet wat je kunt doen als je in augustus Parijs bent.

1. Musea

Een beetje cliché, maar waar: bezoek een museum. Parijs wemelt van de musea en stuk voor stuk hebben ze allemaal wat anders te bieden. Bijkomend voordeel: op deze manier ontsnap je even aan de hitte van buiten.
De meeste musea zijn in augustus gewoon open, maar het zou kunnen dat de wat kleinere musea dicht zijn. Houd ook even in de gaten of het museum dat je wil bezoeken ook echt op die dag open is. Vaak zijn de musea één dag in de week namelijk dicht, zelfs bijvoorbeeld het Louvre of Musée d’Orsay.

2. Monumenten en kerken

Als je geen zin hebt om de hele tijd binnen door te brengen, zijn de vele monumenten en kerken een goede optie. Er zijn er zoveel en ze liggen allemaal dicht bij elkaar, dus je hoeft ook geen grote afstanden af te leggen om ze te bezoeken. Aan de binnenkant hebben ze niet meer te bieden dan een museum, maar je kunt prachtige foto’s nemen en op deze manier ben je lekker buiten.

3. Back-ups

Zorg dat je altijd twee back-ups hebt als je naar een winkel of restaurant gaat. Je zou dus eigenlijk drie opties moeten hebben als je van plan bent om ergens heen te gaan. Mocht het namelijk zo zijn dat het ene dicht is, dan kun je altijd op andere opties in de buurt terug vallen. Je zou natuurlijk van tevoren al online kunnen kijken of de winkel of restaurant open is, maar soms kun je deze informatie niet heel makkelijk vinden of is het niet altijd even up-to-date.

4. De Seine

De Seine is prachtig en heeft van alles te bieden, zeker voor het lekkere weer in de maand augustus. Langs de rivier zijn er heel veel restaurantjes te vinden. Wat je zeker ook niet mag missen, is Paris Plages. Deze zomerhit is inmiddels niet meer weg te denken uit de hoofdstad en wordt elk jaar door de gemeente aangelegd. Het stadsstrand heeft sinds drie jaar geen echt zand meer, maar er zijn allemaal strandstoelen, parasols, grasveldjes, hangmatten en vlonders waar je gratis gebruik van kunt maken.

5. Tours

De perfecte manier om Parijs te ontdekken is een buitenactiviteit. De stad kent zoveel verrassende plekken die je niet altijd ergens in een boekje of internet kunt vinden. Daarom zijn er gediplomeerde gidsen die een rondleiding aanbieding door de stad, met verschillende thema’s, zoals bijvoorbeeld kunst, literatuur, architectuur, geschiedenis of mode. Daarnaast zijn er ook andere stadswandelingen te maken, gastronomische excursies, fietstochten of een boottocht met diner over de Seine.

Bonus tip: het allerleukste in augustus in Parijs is eigenlijk vrij eenvoudig: pak een fles wijn en wat snacks en zoek een plek langs de Seine of in een van de vele jardins om te picknicken.

Vakantiehuizen in Frankrijk
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen