Hoe zit het nu écht met reizen naar Frankrijk deze zomer?

Zomer 2020: velen onder ons hadden al een reis naar Frankrijk geboekt of stonden op het punt om dat te doen. Maar we zitten door het Corona virus al een aantal weken thuis en konden bovendien ook in de meivakantie niet op vakantie naar Frankrijk. Als we nu ergens naar uitkijken, is het wel onze volgende vakantie! Maar kunnen we deze zomer wel naar Frankrijk?

In Nederland beginnen de promotiecampagnes voor vakantie in eigen land voor komende zomer als paddenstoelen uit de grond te schieten. En dat is natuurlijk niet zo gek, aangezien bedrijven in de toeristische sector het aardig te verduren krijgen. Bovendien is het ook wat makkelijker en ‘veiliger’ om binnen de eigen grenzen te blijven.

Maar wat als ik naar Frankrijk wil deze zomer?

Frankrijk is al jaren een van de populairste vakantiebestemmingen. In de zomer zitten de Franse campings vol met toeristen. Maar of die dit seizoen kunnen komen is nog maar de vraag.. Dat mooie strand aan de Middellandse Zee lijkt verder weg dan ooit. Vanaf 11 mei wordt de lockdown in Frankrijk weliswaar geleidelijk opgeheven, maar voor campings en hotels is er nog geen plan.

Elk land bekijkt individueel welke maatregelen er gelden en dus ook of de grenzen wel of niet open worden gesteld. Macron noemde al eerder dat de grenzen met niet-Schengenlanden voorlopig nog dicht zullen blijven. Over de Europese binnengrenzen deed hij geen uitspraken.
Op dit moment weet niemand wanneer we weer enigszins de vrijheid krijgen om naar het buitenland te kunnen. Daarvan zijn we natuurlijk niet alleen afhankelijk van de regels in Nederland, maar ook van die van België en Frankrijk. Als de regels in Nederland soepeler worden, wil dat niet zeggen dat die in Frankrijk ook soepeler zullen zijn. Maar hoe het ook loopt, de komende tijd zullen er beperkingen blijven.

Campings in Frankrijk zijn er klaar voor

De Franse campings zijn minstens gesloten tot 11 mei. Vanaf dan wordt er elke twee weken bekeken welke maatregelen er aangepast kunnen en zullen worden. De Franse regering heeft nog geen uitspraak gedaan over de zomermaanden.
Maar de Franse campings zelf zijn er klaar voor. Vooral eigenaren van kleinere campings hebben goede hoop dat ze komende zomer open mogen. Deze campings hebben al de nodige maatregelen getroffen.

Vakantie in Frankrijk met corona: dreun voor toeristische sector

En laten we hopen dat het er inderdaad goed uitziet. De meeste gîtes, chambres d’hôtes en campings gaan het namelijk niet lang volhouden zonder inkomsten. Gasten die annuleren krijgen weliswaar een voucher, maar het gevolg daarvan is dat de toeristensector dat ook volgend jaar in de portemonnee zal voelen.

De Franse toeristische sector kreeg al vrij snel klappen te verduren toen de eerste corona maatregelen werden genomen. En inmiddels heeft al 95 procent van de toeristische bedrijven het personeel naar huis moeten sturen. Ook voor de luchtvaart is het een drama. Het niet toelaten van reizigers naar Frankrijk zou voor deze sector een finale klap kunnen betekenen.

Tot we meer weten, is het enige wat we kunnen doen positief blijven en verder dromen over de mogelijkheden om weer naar Frankrijk te gaan! Voorlopig zullen we nog even moeten afwachten of we komende zomervakantie onze geliefde camping in Frankrijk kunnen bezoeken..

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email