Deze courgettegratin is het ideale bijgerecht. Het is namelijk heel makkelijk om te maken en past bij alles, zowel vlees als vis of vegatarische gerechten. Het enige dat je hoeft te doen is alles door elkaar te mengen en dan is het wachten tot de oven zijn werk doet! Hier het super simpele recept voor de courgettegratin.

 

Voor 4 personen

Bereidingstijd 50 minuten 

 

Ingrediënten

  • 6 courgettes
  • 2 el verse dragon of een mengsel van munt, dragon en bladpeterselie
  • 200 gram geraspte gruyère of Parmezaanse kaas
  • 125 ml melk
  • 125 ml slagroom
  • 2 eieren
  • versgeraspte nootmuskaat
  • eventueel tomaatjes

Recept Courgettegratin

  • Rasp de courgettes of gebruik een spirelli om lange slieren van de courgette te maken
  • Meng in een kom de melk, de room en eieren door elkaar en voeg nootmuskaat en zout en peper toe
  • Snijd de verse kruiden en voeg deze toe
  • Doe de geraspte courgette (of de courgetteslierten) bij het mengsel
  • Verdeel alles in een ovenschaal en strooi de kaas over het geheel
  • Strooi bovenop eventueel nog wat verse kruiden
  • Bak de gratin 35 tot 40 minuten in een 180 graden voorverwarmde oven, of totdat hij goudbruin is en in het midden stevig is. Haal de schaal uit de oven en laat hem even 5 minuten staan voordat je de gratin uit de schaal serveert.

Geef een antwoord