Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Boekentip: New Map Frankrijk

Deze week is onze boekentip: New Map Frankrijk van Herbert Ypma. Dit prachtige boek valt in de categorie reisboeken. Wereldreiziger, auteur en fotograaf Herbert Ypma laat de verborgen parels van Frankrijk zien. Het is het nieuwste boek in wat de New Map reeks lijkt te gaan worden, aangezien de auteur vorig jaar al het soortgelijke boek New Map Italië uitbracht.

Herbert Ypma laat ons met foto’s en beschrijvingen van zijn ervaringen, kennis maken met de minder bekende plekken van Frankrijk. Op die manier wordt alleen maar duidelijker waarom Frankrijk bij zoveel mensen zo geliefd is als vakantieland.

Verschillende gebieden

In New Map Frankrijk worden er 11 delen van Frankrijk behandeld: Normandië, Bretagne, Parijs, Lyon, Auvergne en de Rhône-Alpes, Île de Ré, Côte d’Argent, Bordeaux, Provence, Marseilles, Côte d’Azur en Corsica.

Er staan meer dan 500 foto’s in, die genomen zijn door de auteur zelf. Achterin staan ze in het register vermeld met de naam en de plaats waar de foto’s genomen zijn. Afwisselend staan er ook illustraties in. Het 350 pagina’s tellende boek begint met een inleiding en daarna een gebruiksaanwijzing. En dat is ook wel nodig, want zoals Herbert Ypma in de inleiding zelf aangeeft: “hoe schrijf je slechts één boek, als je alleen al over één deel van Frankrijk een heel boek kunt volschrijven?”

Herbert Ypma heeft New Map Frankrijk in 4 thema’s verdeeld, namelijk:

  • Veelzijdige ervaringen: er staan tientallen unieke ervaringen in.
  • Karaktervolle verblijven: diverse karaktervolle hotels, huisjes en château’s.
  • Passende context: door het verhaal achter een plaats te kennen, kan deze plaats meer een belevenis worden.
  • Fabelachtige lunches: want wat is Frankrijk zonder gastronomie? Door lekker en onvergetelijk te eten, kun je een waardevolle reisherinnering krijgen.

De minder bekende plaatsen die in het boek staan, zijn niet vermeld zoals in een standaard reisgids. Juist door de verhalen achter de plaatsen en de lezer kennis te maken met de sfeer door de mooie foto’s word je naar Frankrijk toe getrokken.

New Map Frankrijk is dus eigenlijk veel meer dan een reisgids. Het boek straalt karakter uit, is anders dan anders en nodigt heel erg uit om te lezen en door te bladeren.

Samenvatting New Map Frankrijk

Waarom behoort Frankrijk al jaren tot ’s werelds meest bezochte en populairste bestemmingen? Reisfotograaf en globetrotter Herbert Ypma, auteur van de succesvolle Hip Hotels-reeks, onthult in dit boek geheime ervaringen en plekken die Frankrijk zo’n bijzonder land maken.

  • Ontdek de authentiekste plekken, van groot en excentriek tot klein en hip.
  • Beleef de mooiste ervaringen, van onderwatervissen aan de Côte d’Azur tot kamperen in Parijs.
  • Geniet van de fabelachtige lunches op onvergetelijke locaties.
  • Reis in stijl en begrijp de geschiedenis van Frankrijk.
var bol_sitebar={"id":"bol_1596184680541", "baseUrl":"partner.bol.com","urlPrefix":"https://aai.bol.com/openapi/services/aai/","productId":"productid=9200000114889170","familyId":"9200000114889170","site_id":"1011974","target":true,"rating":true,"price":true,"deliveryDescription":true,"button":true,"link_name":"New%20Map%20Frankrijk%2C%20Herbert%20Ypma","link_subid":"","background_color":"#FFFFFF","text_color":"#CB0100","link_color":"#0000FF"};
Vakantiehuizen in Frankrijk
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen