Search
Close this search box.
minder bekende plekken côte d'azur

De mooiste minder bekende plekken van de Côte d’Azur

De verborgen schatten van de Côte d'Azur

De Côte d’Azur, een paradijs aan de Franse kust, trekt jaarlijks meer dan 50 miljoen toeristen. De populariteit is begrijpelijk, gezien het zonnige klimaat en de betoverende sfeer. Echter, te midden van deze populariteit liggen verborgen juweeltjes die de massa’s ontwijken. Als je wilt ontsnappen aan de drukte en toch wilt genieten van de prachtige Côte d’Azur, zijn hier enkele minder bekende maar adembenemende plekken die je niet mag missen.

St. Laurent du Var: verfijnde eenvoud nabij Nice

Op een steenworp afstand van Nice, slechts twee treinstops verwijderd, ligt het charmante dorp Saint Laurent du Var. Ideaal voor een rustige wandeling langs het strand naar de haven of om te winkelen. Hier ontdek je verfijnde eenvoud te midden van de bruisende Côte d’Azur.

Cap d’Ail: Ongerepte natuur aan de grens met Monaco

Aan de grens met Monaco vind je Cap d’Ail, waar de ongerepte natuur van de Côte d’Azur nog steeds heerst. De stranden en dramatische kliffen zijn een uniek schouwspel in de regio, net als het prachtige kustpad. Een bestemming die verschilt van de rest, met een verborgen strand dat wacht om ontdekt te worden.

Theoule sur mer: Een uniek landschap

Voor wie op zoek is naar een uniek landschap dat afwijkt van de rest van de regio, is Theoule sur mer de place to be. De rode rotsen rondom het gebied geven het een speciaal karakter, samen met de adembenemende kustwegen die leiden naar St. Raphael.

niet bekende plekken cote d'azur
Theoule sur Mer

Sainte-Marguerite/Saint-Honorat: Geschiedenis en rust

Een speciaal deel van Cannes wordt gevormd door de kleine eilanden voor de kust. Île Sainte-Marguerite herbergt een oude gevangenis, terwijl Île Saint-Honorat nog steeds bewoond is, zij het exclusief door monniken. Een mix van geschiedenis en serene rust wacht op degenen die deze minder bekende eilanden verkennen.

Col de Turini: Ontdek de stilte van de Franse Alpen

Gelukkig maakt de Côte d’Azur deel uit van de Franse Alpen, en de Col de Turini is een van de minder toeristische pieken. Met de auto en een vrije dag kun je dit speciale gebied verkennen, voornamelijk bekend bij de lokale bevolking. Een unieke ervaring temidden van adembenemende natuur.

Vallauris/Golfe Juan: Pittoresk dorp met zandstrand

Dit pittoreske dorp biedt een van de weinige zandstranden in de regio. Je kunt zowel het bovenste dorp als het strand op dezelfde dag bezoeken, aangezien ze dicht bij elkaar liggen. Een veelzijdige bestemming die de perfecte mix van cultuur en ontspanning biedt.

Cap d’Antibes: Het verborgen paradijs van Antibes

Het minder bekende deel van Antibes, Cap d’Antibes, is het speelterrein van ’s werelds elite. Talloze miljardairs bezitten hier een villa, en de sfeer is rustig en schilderachtig. Bereikbaar per auto, met de Baie des Milliardaires als de belangrijkste attractie.

Terwijl de Côte d’Azur haar iconische pracht behoudt, onthullen de hier boven genoemde en minder bekende plekken, een andere kant van dit paradijs. Hier kun je aan de drukte ontsnappen, de stilte omarmen en de verborgen schoonheden ontdekken die de Côte d’Azur te bieden heeft. Weg van de menigte en het bekende, ontvouwt zich een authentiek verhaal van rust, schoonheid en betovering.

In deze minder betreden paden vinden reizigers niet alleen adembenemende landschappen maar ook het authentieke Côte d’Azur. Voor degenen die de gebaande paden verlaten, wacht een reis vol verrassingen, authenticiteit en de tijdloze charme van de Côte d’Azur.

niet bekende plekken cote d'azur
Antibes
Vakantiehuizen in Frankrijk
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen