Zoeken
Sluit dit zoekvak.
wintersport frankrijk alpen tips boeken

Met 30ºC naar de sneeuw?

Het is wellicht moeilijk voor te stellen met zomerse temperaturen in juli en augustus van soms meer dan 30 graden Celsius, maar de slimme reizigers onder ons zijn dan wel al bezig met het boeken van hun wintersport in Frankrijk.

In de regel is het namelijk verstandig om minimaal 6 maanden van te voren je wintersportvakantie te boeken. Voor populaire wintersportbestemmingen in Frankrijk en tijdens schoolvakanties, raden wij aan om zelfs tot 12 maanden aan te houden. Op die manier kunnen teleurstellingen worden voorkomen.

Tip om een wintersportvakantie te boeken

Ben je van plan om het komende jaar naar hetzelfde skigebied te gaan en bevalt de accommodatie qua prijs en kwaliteit? Vraag de accommodatie dan ter plekke om een optie voor het komende jaar. Op die manier is er de zekerheid dat je terecht kunt en heb je de mogelijkheid om, indien gewenst, vaak nog tot een aantal maanden van de voren kosteloos te annuleren.

Last minute

Ben je flexibel in het boeken van je wintersportvakantie? Dan kan het financieel lonend zijn om juist te wachten met het boeken van een wintersport in Frankrijk tot kort voor het reizen. Diverse reisorganisaties en/of boekingsbureaus bieden last-minutedeals aan, waarvan ze niet verwachten die nog op korte termijn te kunnen verhuren. 

Nadeel van deze last-minutedeals is echter wel, dat er vaak een reden is waarom ze nog beschikbaar zijn. Zo kan bijvoorbeeld de ligging ongunstig ten opzichte van de skiliften zijn. Ook zou het om een verouderde, dan wel minder attractieve accommodatie kunnen gaan. Een voorbeeld hiervan is een mooi appartement gelegen boven de plaatselijke supermarkt. Bij het boeken van zo’n accommodatie realiseert men zich lang niet altijd de geluidsoverlast die dat kan veroorzaken. Zo kan het laden en lossen door vrachtwagens soms al vóór 7 uur ’s ochtends beginnen.

Ondanks de hitte wensen wij je in ieder geval alvast een hele fijne wintersportvakantie in de prachtige Franse Alpen toe!

Vakantiehuizen in Frankrijk
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen