Zoek
Sluit dit zoekvak.
luxe shoppen in parijs

Rue du Faubourg Saint-Honoré: Luxe shoppen in Parijs

Luxe shoppen : Rue du Faubourg Saint- Honoré in Parijs

Ben je liefhebber van luxe Franse modemerken, dan is ‘Rue du Faubourg Saint-Honoré’ in het 8e arrondissement van Parijs hét walhalla. Je zou het de Parijse P.C. Hooft kunnen noemen, maar dan doe je de twee kilometer lange straat echt tekort. Bij de aanblik van Rue du Faubourg Saint-Honoré, waar de ene na de andere luxe boetiek elkaar opvolgt, verbleekt onze Nederlandse winkelstraat. Tja, eerlijk is eerlijk…

Haute couture flagship stores

Naast de officiële residentie van de Franse president; het Elysée op nummer 55, vind je er alle haute couture flagship stores. Zoals van de bekende couturiers Yves Saint-Laurent, Chanel, Dior, Jean Paul Gaultier en Hermès.  Loop nog even verder en je ziet de etalages van Sonia Rykiel, Prada, Lanvin, Gucci, Dolce en Gabbana, Paul Smith, John Gallioano, Chloé, Sergio Rossi of zelfs Christian Louboutin, om een ​​paar grote namen te noemen. De etalages zijn op zichzelf al een ode aan de mode. Na een wandeling door de Rue du Faubourg Saint-Honoré begrijp je waar de Franse elegantie vandaan komt.

Verboden voor gewone voetgangers

Sommige stukken straat zijn zelfs verboden voor gewone voetgangers. Hier wonen namelijk verschillende belangrijke ambassadeurs. Zo vind je tegenover de woning van de Franse president het ministerie van Binnenlandse Zaken, de Ambassade van de Verenigde Staten op 41, en de Ambassade van Groot-Brittannië op 39. 

Rijke financiers

Ooit werd de straat aangelegd in de middeleeuwen om verbinding te maken met de Saint-Honoré-kerk aan de Seine. De rue bevond zich ‘fors bourg’, dat wil zeggen buiten het dorp. Vanaf het einde van de 17e eeuw ontwikkelde de wijk Faubourg Saint-Honoré zich snel. Rijke financiers bouwden er prachtige particuliere hôtels; grote herenhuizen met binnenplaatsen, nu nog steeds te bewonderen tussen de Rue du Faubourg-Saint-Honoré en de Avenue Gabriel. 

Verschil tussen oneven en even zijde

Aan het begin van de vorige eeuw was er een groot verschil tussen de oneven en de even zijde. Aan de oneven kant stonden de herenhuizen, met hun hoge muren, ruime woningen, binnenplaatsen, en met aan de achterzijde grote tuinen die leiden naar de Champs-Élysées. Aan de even kant staan de meer bescheiden gebouwen, met prestigieuze winkels op de begane grond.

Privérondleiding

Zo vind je in een zijstraat, aan de rue Cambon op nummer 31, de winkel van Chanel. De modeontwerpster betrok het pand in 1921 en Karl Lagerfeld heeft de privévertrekken van Coco Chanel, boven de winkel, volledig intact gelaten. Hier kun je een privérondleiding krijgen en haar smaakvol gedecoreerde appartement bewonderen. 

‘High tea fashion’ evenement

Tegenwoordig vind je in deze wijk één van de mooiste en beroemdste luxe hotels van Parijs: hotel Le Bristol, waar regelmatig beroemdheden slapen. Op willekeurige zaterdagmiddagen nodigt het chique hotel één van zijn high-fashion buren uit (b.v. Céline, Saint Laurent, Givenchy, Chloé…) om stukken uit hun nieuwste collecties te tonen. Je hoeft geen hotelgast te zijn om deel te nemen, een vergoeding van €70 volstaat. Hiermee krijg je toegang tot een ‘high tea fashion’ evenement, met luxe theeservies, een glas champagne en een speciale gâteau geïnspireerd op de betreffende ontwerper. Daar droomt elke modeliefhebber van!  
Farfetch - Pre-order
Vakantiehuizen in Frankrijk
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen