Corona in Frankrijk: het laatste nieuws

In Frankrijk zijn inmiddels meer dan 25.500 mensen overleden aan de gevolgen van het Corona virus.

Lockdown in Frankrijk

De Franse president Macron kondigde eerder deze week aan dat Frankrijk in lockdown gaat om verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Inwoners van Frankrijk mogen vanaf afgelopen dinsdag 17 maart 12:00 niet meer de straat op. Om dit uitgaansverbod te hanteren worden er zo’n 100.000 agenten ingezet. Mocht je toch de straat op gaan, riskeer je een boete van € 135.
Christophe Castaner, de minister van Binnenlandse Zaken, gaf aan dat deze maatregel niet in het leven is geroepen om mensen te beboeten maar juist om het virus in toom te houden en de Fransen verantwoordelijk gedrag te laten tonen. De lockdown zal in Frankrijk minimaal 2 weken gaan duren.

Speciaal formulier

Macron gaf maandagavond in zijn toespraak op de nationale tv aan de bewegingsvrijheid drastisch in te perken. Fransen mogen alleen nog voor essentiële activiteiten naar buiten, dat wil zeggen: boodschappen doen, naar de dokter of werken als thuiswerken echt niet mogelijk is. Alleen met een speciaal formulier, het zogenaamde attestation de déplacement dérogatoire, heb je toestemming om je op straat te begeven.

Ben jij Nederlander in Frankrijk en moet je evengoed de deur uit voor je boodschappen of een bezoek naar de dokter? Download dan hier het formulier op de website van de Franse overheid.

Tip: kijk voor de laatste informatie en situatie in Frankrijk op de website van Le Monde.

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email