Zoek
Sluit dit zoekvak.

Leuke stopplaatsen langs de Route du Soleil

Ga je binnenkort op vakantie naar Zuid-Frankrijk en wil je onderweg een nachtje ergens slapen? Dit zijn leuke stopplaatsen langs de Route du Soleil zodat je niet het hele stuk in één keer hoeft te rijden.

Twee heerlijke hoteltips in Lyon

Op de Route du Soleil op weg naar het zuiden rijdt menig Nederlander met een grote boog om de stad Lyon heen. Of beter, rijden ze stapvoets, want de stad wordt geteisterd door files. En eerlijk gezegd ziet de plaats er niet erg aantrekkelijk uit vanaf de snelweg; veel petrochemische industrie met stinkende fabriekspijpen. 

Maar schijn bedriegt. Als je iets verder kijkt en de afslag Lyon Centre neemt, kom je in een bruisende stad die veel wegheeft van Parijs, maar dan netter, kleiner en overzichtelijker. Ook de ligging van de stad is bijzonder; twee rivieren stromen door het stadshart. Volgens de Franse schrijver Léon Daudet zelfs drie: “Lyon est une ville arrosée par trois grands fleuves : le Rhône, la Saône et le Beaujolais !”En wat is er nou fijner om na zo’n lange autorit op adem te komen op een slaapplek met nét iets extra’s.

Ontmoetingsplek voor nieuwsgierige reizigers

Het MOB-hotel of the people in Confluence is geen standaard hotel. Naast prinsheerlijke bedden en een fijn biologisch restaurant vind je er namelijk een boekhandel, een live podium, een pop up store, kun je er een filmpje pakken, chillen op het rooftopterras of moestuinen van locals bewonderen. Echt een ontmoetingsplek voor nieuwsgierige reizigers. Ook een prima plek om te eten, omdat het zo gezellig is.

MOB-hotel, 55 Quai Rambaud, Lyon 2e

leuke stopplaatsen route du soleil

Slapen in een klooster

In een voormalig klooster gebouwd in 1854 in Vieux Lyon vind je dit viersterrenhotel. Van het kruis en de gebrandschilderde ramen boven de ingang tot het kloosterrestaurant en de schitterende receptie – met altaar, in de voormalige kapel van het klooster – alles verwijst hier naar het verleden. Een fantastisch 25 meter lang verwarmd zwembad ligt verscholen in de kloostertuin en er is een spa met bubbelbad, stoombad en ijsfontein. Vergeet niet bij de receptie een paar ballen te lenen voor een partijtje jeu de boules.

Hotel Fourvière, 23 Rue Roger Radisson, Lyon 5e

Vakantiehuizen in Frankrijk
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen