kampeer apps frankrijk

7 Handige kampeer apps voor in Frankrijk

7 Handige kampeer apps voor in Frankrijk

Wie wil er niet wakker worden met uitzicht op de Atlantische Oceaan, aan de voet van de Franse Alpen of naast een ruisende Dordogne. De ideale manier om weg van de snelweg deze mooie plekken in Frankrijk te ontdekken, is met een camper. Een vervoermiddel waarmee je als nomade op de bonnefooi op pad gaat, zonder vooraf te weten waar te overnachten. Je hebt immers altijd je eigen huis bij je en gaat en staat waar je maar wilt. Wist je dat er een aantal handige apps bestaan, waarmee je jouw Franse camperroadtrip tot een succes kunt maken?

Park4Night

In tegenstelling tot Nederland is in Frankrijk wildkamperen op veel plekken toegestaan. Maar ja, waar vind je die idyllische plekjes om te overnachten? De app Park4night, onderhouden door camperkampeerders, geeft info over locaties, met persoonlijke recensies en foto’s van anderen. De app helpt je zoeken vanaf de plek waar je bent naar ‘verborgen’ camperplekken midden in de natuur, maar je vindt er ook campings, parkeerplaatsen voor een paar uur of picknickplekken. Je ziet gelijk hoeveel kilometer de betreffende plek van je vandaan is, omdat de app gebruik maakt van navigatiesoftware als Google Maps of Waze om de route te bepalen. Zo vind je eenvoudig de weg naar jouw droomplek.

kampeer apps frankrijk

Bison Futé

Bison Futé, wat zoveel wil zeggen als ‘de slimme bizon’ is dé officiële informatie-app van de Franse verkeersdienst, vergelijkbaar met de ANWB. Hierop zie je in een oogopslag op welke periferie een file staat en welke rotonde wordt bezet door ‘gele hesjes’ (ja, ze zijn er nog steeds). Ook geeft de app alternatieve routes, de zogenaamd itinéraires de délestage des principales routes, die met “bis” worden aangegeven. Bison Futé publiceert verder een jaarkalender met verkeersvoorspellingen. Hier vind je de beruchte ‘zwarte zaterdagen’ die gegarandeerd voor honderden kilometers file zorgen.

kampeer apps frankrijk

Duolingo

En route door het Franse landschap, met zijn uitgestrekte wegen, heb je tijd over om wat basis Frans te leren. Via Duolingo leer je op een leuke en speelse manier de Franse taal. Afhankelijk van je niveau zeg je woorden na in de microfoon, vertaal je korte zinnen, doe je invuloefeningen en beantwoord je meerkeuzevragen. Je raakt echt gemotiveerd om door te gaan via allerlei trucjes zoals punten, levels en bonussen. Nog nooit was Frans leren zo leuk 😉

Flush

Niet elke camper heeft een toilet. Mocht je onverhoopt hoge nood hebben en op zoek zijn naar een openbaar toilet, liefst een beetje in de buurt, download dan de app Flush. In deze app (met een toiletrol als logo) staan alle openbare toiletten voor op reis en de beste route voor een snelle pitstop. De app bevat 190.000 toiletten in Europa. Best handig als je een prachtige plek in de haven van Cassis hebt gevonden, maar een WC nergens is te bekennen.

Météo France

Als er slecht weer aankomt kun je met je camper makkelijk inpakken en wegwezen. Météo-France houdt je elke dag op de hoogte van het actuele weer ter plaatse. Plus voorspellingen voor de komende dagen en een weeralert bij calamiteiten.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Camper Leveler

Heb je een iPhone dan kun je natuurlijk de waterpas-app van Apple gebruiken, maar stel dat je die niet hebt, dan is er Camper Leveler. Naast de functie om de camper waterpas te zetten, zit er ook een hulpmiddel in om te bepalen aan welke kant van de camper de zon opkomt en weer ondergaat. Altijd handig als je bijvoorbeeld op het Franse eiland Corsica staat. Hiervoor heb je ook de kompas-app die op elke smartphone te vinden is. Trouwens: de zon komt op in het oosten en gaat onder in het westen 😉

kampeer apps frankrijk

Reisapp van MinBuZa

Tja, helaas is corona nog niet voorbij, dus misschien is het ook slim om de Reisapp van het Ministerie van Buitenlandse Zaken te downloaden. Daar krijg je alle actuele informatie over jouw vakantieland en ontvang je direct bericht bij wijziging van het reisadvies. Vooraf én tijdens de reis.

kampeer apps frankrijk
Vakantiehuizen in Frankrijk
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen