Frankrijk verlengt lockdown tot zeker 11 mei

Frankrijk verlengt de volledige lockdown tot minimaal 11 mei. Dat kondigde de Franse president Macron aan in een televisietoespraak op 13 april. De zogenaamde confinement, die vanaf 17 maart van kracht is, zal vanaf 11 mei langzaam worden afgebouwd. Het is de bedoeling dat als eerste de crèches en scholen open gaan. Hogescholen en universiteiten blijven tot en met de zomer gesloten.

Frankrijk verlengt lockdown

Macron benadrukte dat de Fransen nog even op hun tanden moeten bijten de komende vier weken en riep de bevolking op om de regels te respecteren. Alleen op die manier kunnen levens gered worden en kan de epidemie worden onderdrukt. Als blijkt dat de situatie beter is, gaat de regering de regels versoepelen.

De regels die nu van kracht zijn, zullen voor de kwetsbare groepen na 11 mei nog blijven gelden. De Franse overheid gaat mondkapjes verstrekken aan alle Fransen, die zij onder meer in het openbaar vervoer zullen moeten dragen.

Om de confinement af te bouwen, is het nodig om frequenter te testen. Daarom zullen alle Fransen die symptomen vertonen van het Coronavirus, worden getest. Als je het virus blijkt te hebben, moet je in thuisquarantaine en monitort een arts je.

Geen evenementen tot midden juli

Na 11 mei blijven vooralsnog de horecagelegenheden, musea, theaters en bioscopen dicht. Net als andere plekken waar meerdere mensen samen komen. Grote evenementen en festivals zijn geannuleerd tot half juli. Dit betekent onder andere dat de Tour de France uitgesteld is naar 29 augustus.

Vanaf 11 mei zullen zoveel mogelijk Fransen weer aan het werk moeten gaan om de Franse industrie, bedrijven en diensten opnieuw op te starten. Bovendien komt de Franse regering komende week met een uitgewerkt reddingsplan voor de meest getroffen sectoren.

De Franse grenzen met niet-Europese landen blijven voorlopig gesloten.

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email