Frankrijk: zijn de grenzen vanaf 15 juni open?

Het aantal coronabesmettingen in Europa is gelukkig flink gedaald. De verwachting is dat medio juni de grenzen op Europees niveau weer open gaan. Zo ook Frankrijk, die vanaf 15 juni in principe de grenzen met andere Schengenlanden opent. Uiteraard onder voorbehoud dat de medische situatie dat toe laat.

In Nederland is er nogal wat onduidelijkheid over het openstellen van de grenzen van Frankrijk. De Nederlandse regering maakte namelijk onlangs de officiële lijst met toegestane vakantielanden bekend. Frankrijk behoorde (nog) niet tot deze lijst, maar kleurt oranje. Een oranje gebied wil zeggen dat een vakantie hierheen wordt afgeraden. 

Zijn de grenzen met Frankrijk nu wel of niet open?

Frankrijk heft de grenscontroles vanaf 15 juni op, maar staat volgens de Nederlandse regering op de oranje lijst? Hoe zit dat? 

Frankrijk zou officieel nog niet aan Nederland bekend hebben gemaakt dat Nederlandse toeristen naar Frankrijk mogen reizen. Maar de Franse staatssecretaris van buitenlandse zaken heeft bevestigd dat Nederlanders absoluut welkom zijn in Frankrijk komende zomer.  

In Nederland beoordeelt men de situatie wekelijks. Deze situatie hangt af van het aantal coronabesmettingen in Frankrijk en met de bilaterale afspraken tussen de twee landen. De verwachting is dat Frankrijk binnen niet al te lange tijd ook op de gele lijst van Europese landen komt te staan. Frankrijk staat in ieder geval klaar om Nederlanders te verwelkomen! 

Goed nieuws dus! En vanaf 2 juni zijn de campings ook weer open. Net als de Franse horeca, stranden, parken en musea. Hotels en B&B’s zijn ook gewoon geopend. Om de veiligheid van alle toeristen te garanderen, houden alle accomodaties zich aan een strict protocol van preventie- en hygiënemaatregelen. 

Kijk voor de meest actuele informatie en de regels op de website van de Franse overheid

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email