Onze boekentip van deze week: De mooiste dorpen van Frankrijk.

Michelin verzamelde de 250 mooiste dorpen van Frankrijk met minder dan 2000 inwoners. 1 ster is interessant, 2 sterren is een omweg waard en 3 sterren is de reis waard. Met het boek De mooiste dorpen van Frankrijk kun je heel goed inspiratie opdoen voor je zomervakantie.

Samenvatting Boek De mooiste dorpen van Frankrijk

Zowat 80% van de Franse gemeenten tellen minder dan 2000 inwoners en worden daarom als dorp beschouwd. Deze gids portretteert een uitgekiende selectie van 1-, 2- en 3-sterrendorpen.

Of het nu gaat over een dorp dat groeide rond een kasteel of abdij, een dorp dat zich als een arendsnest hoog aan de rots vastklemt of een dorp dat zich bevallig spiegelt in de rivier… stuk voor stuk onderscheiden ze zich door hun authenticiteit, hun waardevolle patrimonium en de inspanningen om de ‘dorpssfeer’ in stand te houden.

Gerberoy, Riquewihr, Pérouges, Roussillon, Mont-Saint-Michel, Espelette, Aubeterre-sur-Dronne, Rocamadour, Sancerre… Namen die tot de verbeelding spreken; dorpen om met al je zintuigen van te genieten en heerlijk door de bekoorlijke straatjes te lopen.

Ontdek de mooiste Franse dorpen! Vereer ze met een bezoek en geniet ervan. In de 3-sterrendorpen leidt een wandelparcours je langs de belangrijkste bezienswaardigheden.

Maak kennis met het levend erfgoed van Frankrijk en dring door tot de echte Franse ziel. Met smaakmakende kleurenfoto’s die je meteen zin doen krijgen om te vertrekken.