Zoeken
Sluit dit zoekvak.

De leukste bezienswaardigheden in Argelès-sur-mer

Argelès-sur-Mer is een niet al te grote badplaats aan de zuidkust van Frankrijk. Het behoort tot het departement Pyrénées-Orientales en de regio Occitanie. Deze meest zuidelijk aan de Middellandse Zee gelegen badplaats, is uitstekend met de auto te bereiken. Maar ook kun je er makkelijk met de trein of het vliegtuig komen. De stad zelf kent een spoorwegstation en de dichtstbijzijnde luchthaven is die van Perpignan op zo’n 30 kilometer afstand. Wij zochten de leukste bezienswaardigheden in en rond Argelès-sur-Mer voor je uit. 

Klimaat

Als je zeker wilt zijn van een zonovergoten vakantie, zit je in Argelès-sur-Mer goed. Vooral in mei tot en met september is het er bijna altijd wel warm en droog weer. De gemiddelde maximale temperatuur ligt dan tussen de 25 en 30 °C. Maar ook in het voor- en najaar is het er erg lekker. Vooral als je het hele warme weer wilt mijden, is Argelès een goede plek om naartoe te gaan. Het gebied kent bovendien ook vrij zachte winters.

Leuke binnenstad

Een van de bezienswaardigheden in Argelès-sur-Mer is het centrum. De plaats heeft een oud centrum en dankzij de smalle straatjes, mooie gebouwen en gezellige terrasjes kun je hier met plezier een dag doorbrengen. In het centrum vind je overal nog de Spaanse invloeden terug. Het meest opvallende gebouw van de stad is de klokkentoren van Notre-Dame-del Prat.

bezienswaardigheden argelès-sur-mer

Naast het oude stadscentrum heeft de stad ook een mooie haven, waar veel gezellige barretjes en restaurants te vinden zijn. Geniet lekker van je wijntje op het terras terwijl de boten in en uit varen. Of laat je trakteren op de (verse) vangst van de dag!

Accomodaties

Met de vele hotels, vakantiehuizen en campings, is Argelès-sur-Mer volledig ingesteld op alle toeristen die er graag hun vakantie willen doorbrengen. Hierdoor is er in elke prijscategorie altijd wel een accommodatie te vinden. De meesten zijn voorzien van een zwembad om af te koelen.

Prachtig strand

Argelès-Plage is een van de breedste en schoonste Franse zandstranden. Met een totale lengte van bijna 7 kilometer is er altijd wel een goed plekje op het strand te vinden. In het hoogseizoen staan er bovendien super veel strandtenten waar je iets kunt eten of drinken.

Als wandelliefhebber kun je, naast de uitgestrekte Boulevard, ook een gedeelte van Le Sentier du Littoral lopen. Trek hier gerust een dag voor uit. Dit stuk van de kust wandelroute loopt van Argelès naar Port-Vendres en is 10 kilometer, maar je zou het ook kunnen uitbreiden. Naast het uitzicht op de fantastische en ruige kustlijn van de Middellandse Zee, zijn er nog meer bezienswaardigheden waar je langs loopt, zoals bijvoorbeeld het fort Saint-Elme.

Omgeving

Omdat Argelès-sur-Mer aan de voet van de Pyreneeën ligt, bevindt de gemeente zich in een prachtig bergachtige omgeving. Bezoek ook eens Castelnou, een pittoresk dorpje met middeleeuws karakter op iets meer dan 30 kilometer ten westen van Argelès-sur-Mer. Het beschikt onder andere over een mooi kasteel en met kasseien aangelegde smalle straatjes. Het is dan ook niet voor niets dat Castelnou tot een van de mooiste van Frankrijk wordt gerekend. 

castelnou argeles

Als je toch in Argelès bent, vergeet dan ook zeker Perpignan niet. In deze stad vind je verschillende trekpleisters die de moeite waard zijn, zoals bijvoorbeeld de stadspoort Castillet, de kathedraal Saint-Jean-Baptiste, Promenade des Platanes en het stadspark Bir Hakeim.

Omdat de grens met Spanje op maar 15 kilometer ligt, is een ritje naar Spanje natuurlijk ook makkelijk te doen. Op iets meer dan een uur rijden ben je bijvoorbeeld in het prachtige Gerona en zelfs de populaire stad Barcelona is met zo’n 2 uur rijden nog prima binnen handbereik.

Tip: ga ook zeker een keer naar Collioure, dat ook wel de parel van de côte Vermeille wordt genoemd. Dit plaatsje trekt jaarlijks vele zonaanbidders aan, maar is meer dan een populaire badplaats. Het kasteel in het midden van Collioure was vroeger het zomerpaleis van de koningen van Mallorca. Tegenwoordig is het geopend voor publiek en absoluut de moeite waard om met een bezoekje te vereren. Maar ook de haven met de karakteristieke bootjes en de kleurige voorgevels in de oude stad lijken zo regelrecht van een ansichtkaart te komen.

bezienswaardigheden argelès-sur-mer
var bol_sitebar={"id":"bol_1597245656267", "baseUrl":"partner.bol.com","urlPrefix":"https://aai.bol.com/openapi/services/aai/","productId":"productid=9200000088988889","familyId":"9200000088988889","site_id":"1011974","target":true,"rating":true,"price":true,"deliveryDescription":true,"button":true,"link_name":"ANWB%20Extra%20-%20Languedoc%20Roussillon%2C%20Marianne%20Bo...","link_subid":"","background_color":"#FFFFFF","text_color":"#CB0100","link_color":"#0000FF"};
var bol_sitebar={"id":"bol_1597245687095", "baseUrl":"partner.bol.com","urlPrefix":"https://aai.bol.com/openapi/services/aai/","productId":"productid=9200000051759555","familyId":"9200000051759555","site_id":"1011974","target":true,"rating":true,"price":true,"deliveryDescription":true,"button":true,"link_name":"ANWB%20ontdek%20-%20Languedoc-Roussillon%2C%20Marianne%20B...","link_subid":"","background_color":"#FFFFFF","text_color":"#CB0100","link_color":"#0000FF"};
Vakantiehuizen in Frankrijk
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen