Zoek
Sluit dit zoekvak.

Gegratineerde artisjok met verse geitenkaas

Fransen zijn gek op artisjokken! Vooral op de kleine paarse, die ze vaak rauw eten met een vinaigrette. Deze liggen van mei tot en met juni in de winkels. De grote, bekendere artisjokken, die ook bij ons in Nederland in de winkel te vinden zijn, kun je kopen vanaf juni tot en met oktober. Maar ook als het niet het seizoen is, kun je dit recept van gegratineerde artisjok met geitenkaas gewoon maken.

Naast verse artisjok kun je deze groente namelijk het hele jaar door in pot of blik kopen. Dit zijn dan artisjokharten in licht gezouten water of olie. En heel handig: ze zijn al voorgekookt!

Voor 4 personen
Bereidingstijd 20 minuten

Ingrediënten

  • 370 gram artisjokharten uit blik
  • 125 gram geitenkaas
  • 2 takjes oregano
  • 2 takjes tijm
  • olijfolie
  • 300 gram gemengde sla
  • 100 ml olijfolie
  • 50 ml wijnazijn of ciderazijn
  • 1 theelepel Provençaalse kruiden

Recept gegratineerde artisjok met geitenkaas

  • Verwarm de oven voor op 220 º C
  • Haal de artisjokharten uit het blik en leg ze in een ovenschaal
  • Verkruimel of prak de geitenkaas en strooi het over de artisjokharten
  • Bestrooi de schaal met fijngehakte oregano en tijm en besprenkel het geheel met de olijfolie
  • Bak de artisjokharten 15 minuten in de oven totdat de geitenkaas goudbruin is
  • Was ondertussen de sla als dat nodig is
  • Meng de 100 ml olijfolie, de azijn, de Provençaalse kruiden en eventueel wat peper en zout door elkaar
  • Verdeel de sla over de borden en daarover de artisjokharten
  • Besprenkel alle borden met de dressing en serveer uit
Vakantiehuizen in Frankrijk
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen