Zoek
Sluit dit zoekvak.

Op zoek naar een goed restaurant in Frankrijk? 4 handige tips om lekker uit eten te gaan!

Denk je aan lekker eten, aan culinaire hoogstandjes waar je je vingers bij aflikt, dan denk je toch snel aan Frankrijk: een land dat bekend staat om z’n heerlijke cuisine. Toch kun je niet in alle Franse restaurants goed tafelen. Sommige eettentjes zien er op het eerste gezicht prima uit, maar zijn wat eten en service betreft ronduit teleurstellend. Of zoals de Fransen zeggen: ‘Je ne viens pas ici pour manger des rideaux!’ Hoe weet je nou zeker dat je niet in een ‘piège de touristes’ stapt? Wij delen graag een paar handige apps om je op weg te helpen.

Tip 1: Food Reporter

Ontstaan vanuit een Franse startup is de app Food Reporter; een sociaal platform dat culi-liefhebbers samenbrengt. Zij delen hun gastronomische passies, lievelingsgerechten en, heel belangrijk, de goede adressen van met name restaurants in Parijs. Als je je aansluit bij deze community, met meer dan 100.000 enthousiastelingen, kun je je verlekkeren aan de foto’s van alle gerechten die op de app voorbij komen. Ook vind je er de top 10 van beste restaurants wat betreft hamburgers, crêpes, cupcakes, sushi etc. etc. Allemaal te vinden in Parijs.

Tip 2: LaFourchette

Er bestaan veel sites en apps waar je restaurants kunt vergelijken en je mening kunt geven, maar op geen enkele kun je rechtstreeks reserveren. De applicatie LaFourchette, of TheFork, is hierop een fijne uitzondering. Naast de locatie vind je er ook het soort keuken, een prijs indicatie en beoordelingen van andere gebruikers. Voor de veertigers onder ons: wist je trouwens dat deze app een afstammeling is van het Nederlandse Iens?

uit eten app frankrijk

Tip 3: Guide Michelin

Maar ja, waarom moeilijk doen als het makkelijk kan? Meningen van anderen over onbekende restaurants stroken misschien helemaal niet met jouw smaak. Je kunt ook afgaan op de betrouwbare professionals van de oude vertrouwde Guide Michelin. Zij hebben een handige app die een ruime keuze biedt van door de gids erkende restaurants. Met de geolocatie functie vind je de beste restaurants bij jou in de buurt en een recensie vertelt je meer over wat je er kunt verwachten. Misschien denk je: niets voor mij, want veel te prijzig die sterrenrestaurants. Oordeel niet te snel. Sowieso zijn Franse sterrenrestaurants qua prijs vaak goedkoper dan in Nederland. Verder kent Michelin een zogenaamde Bib Gourmand kwalificatie toe aan restaurants waar je voor ongeveer 39 euro drie gangen kunt eten. Welke restaurants in aanmerking komen voor een Bib Gourmand? Dat hangt af van de creativiteit van de chefkok. Vandaar dat je terecht kunt komen in een traditioneel Aziatische keuken of een modern fusion restaurant.

Tip 4: Gault & Millau

Frankrijk kent net als Nederland een Gouden Gids, alleen dan eentje die vermeldt waar je de beste restaurants kunt vinden. Le Guide Jaune van uitgeverij Gault & Millau bestaat al sinds 1972 en elk jaar komt er een nieuwe papieren versie uit. Gault & Millau heeft nog geen applicatie opgetuigd, wel een website waar adressen te vinden zijn die door de gids zijn geselecteerd. Je kunt filteren op ontzettend veel criteria, zoals sfeer, soort keuken, terras etc. Uiteindelijk zoekt de site de beste restaurants bij jou in de buurt.

Tip: Je herkent een G&M restaurant ook aan een speciaal bordje dat bij de ingang op de muur is bevestigd.

Extra tip

In Frankrijk ligt het accent op twee maaltijden: le déjeuner (de lunch) van 12 tot 14 uur en het diner vanaf 19.30 uur. Een traditioneel Frans middagmaal bestaat vaak uit een drie gangen menu, maar je kunt ook kiezen voor een voorgerecht (entrée) of een hoofdgerecht (plat). Bon appétit!

Vakantiehuizen in Frankrijk
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen