Zoeken
Sluit dit zoekvak.
autovakantie frankrijk

Tips voor de autovakantie in Frankrijk

Op vakantie naar Frankrijk? 5 handige tips om ontspannen te touren over de ‘autoroute’

En? Al besloten waar de vakantie deze zomer naartoe gaat? Wordt het cityhoppen, of toch liever relaxen aan een strandje? Misschien wel een actieve trip met veel wandelen, fietsen of kanoën op een fijne camping? Eén ding is zeker: in Frankrijk kan het allemaal. Dus zoek niet verder en bereid je voor op een heerlijke lange Franse zomer, met lokale kaasjes en plaatselijke wijnen. Deze zomer leef jij als een god in Frankrijk. Nog een andere goede reden om voor La douce France te kiezen: het is behapbaar wat betreft reistijd. Even een paar uurtjes doorrijden en je zit al op bij die mooie gîte op dat zonnige Franse terras. 

Graag delen we 5 handige tips om de rit soepel en relaxed te laten verlopen, zodat je veilig op je Franse bestemming aankomt.

1. Even bijtanken met Ulys

Wel een gehoord van de gratis app Ulys? Deze helpt automobilisten bij het vinden van fijne rustplekken langs de autoroute, restaurants om even bij te tanken, winkels, oplaadpunten voor elektrische auto’s, benzinestations of bij het raadplegen van real time verkeersinformatie. Verschillende camera’s verzamelen en delen informatie over het verkeer, gebeurtenissen op de snelweg zoals files, afsluitingen, werkzaamheden, ongevallen etc. Praktische informatie die de reis makkelijker maakt. Jij staat nooit meer in de file!

2. Nooit meer in de rij met elektronische tolbadge

Ulys levert ook een handige tolbadge, waarmee je elektronisch tol betaalt op de Franse snelwegen. Je bevestigt ‘m achter de voorruit en bij de tolpoort gaat de slagboom automatisch omhoog. Zo sta je dus niet meer in die lange rij! De kosten worden achteraf automatisch afgeschreven. Dit maakt je reis door Frankrijk makkelijker en sneller! Je kunt ook een tolbadge aanvragen via de ANWB-winkel

3. Goedkoopste benzine met Gasoil Now

Helemaal handig gezien de torenhoge brandstofkosten is de app Gasoil Now, om de dichtstbijzijnde of het goedkoopste benzinestation te vinden. De applicatie geeft informatie over alle tankstations op je route. Je kunt zelfs zoeken op verschillende brandstoffen. De app wordt voortdurend bijgewerkt om je de laagst geprijsde mogelijkheden aan te bieden. Het bijzondere van Gasoil Now is dat je ook Google Maps of Waze kunt gebruiken om de beste route naar het geselecteerde pompstation voor te stellen.

4. Altijd op de hoogte van zwarte zaterdag met Bison Futé

Bison Futé is dé officiële informatie-app van de Franse verkeersdienst, vergelijkbaar met de ANWB. Hierop zie je in een oogopslag op welke periferie een file staat. Ook geeft de app alternatieve routes, die met “bis” worden aangegeven. Bison Futé publiceert verder een jaarkalender met verkeersvoorspellingen. Hier vind je de beruchte ‘zwarte zaterdagen’ die gegarandeerd voor honderden kilometers file zorgen.

5. Non stop fijne muziek met FIP

En route door het Franse landschap, met zijn uitgestrekte wegen, is er niets fijner dan te luisteren naar Franse radio, zonder al te veel gepraat. Non-stop muziek voor alle smaken zonder reclames: het bestaat nog. Op de zender France Inter Paris, oftewel FIP (spreek uit ‘fiep’), is muziek koning en stopt nooit. Met rock, barok, reggae en electro en af en toe een korte mededeling van een animatrice, een zogenaamde Fipette, met een warme, vrolijke sensuele stem. Luister FIP via internet: fip.fr of download de app ‘FIP’.

Bon voyage & bonnes vacances in Frankrijk!

Vakantiehuizen in Frankrijk
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen