Search
Close this search box.
recept poulet au vin blanc

Poulet au vin blanc

Dit recept van poulet au vin blanc is een variatie op het bekende Franse recept voor coq au vin, waarbij kip gestoofd wordt in rode wijn.

Misschien denk je meteen bij dit recept aan coq au vin. Maar bij coq au vin wordt de kip of haan gestoofd in rode wijn. Wij maakten juist dit heerlijke recept van poulet au vin blanc: malse kip met romige witte wijnsaus! Super makkelijk en heel erg smaakvol. Maak er lekker wat rijst of aardappeltjes bij. Je kunt er ook knapperig brood bij serveren, die je in de saus kunt deppen.
Gebruik voor dit recept een droge en frisse witte wijn, bijvoorbeeld sauvignon blanc.

voor 4 personen

Kooktijd 1,5 uur

Ingrediënten

• 4 kippenpoten

• 2 el olijfolie

• 500 ml kippenbouillon

• 600 ml witte wijn

• 3 teentjes knoflook

• 4 takjes dragon

• 1 el creme fraîche

• fijngesneden bladpeterselie (1 bosje)

• 1 ui

• peper en zout

Recept Poulet au vin blanc

• Verwarm de olie in een grote stoofpan en braad de kippenpoten aan

• Haal de kippenpoten uit de pan en leg ze apart

• Snijd de ui in ringen en fruit ze in de stoofpan gedurende 10 minuten

• Voeg de kip, dragon, witte wijn, kippenbouillon en de knoflook toe en breng alles aan de kook

• Leg de deksel op de pan en laat het geheel 1 uur op laag vuur sudderen

• Haal de kippenpoten uit de pan en zet de stoofpan op middelhoog vuur

• Kook de saus in tot hij redelijk dik is

• Voeg de crème fraîche en wat peper en zout toe en roer de peterselie erdoor. Serveer de kip met de saus erover

Vakantiehuizen in Frankrijk
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen